Πομπέο: Απόλυτη στήριξη της Ουάσιγκτον σε Ελλάδα και Κύπρο

Πομπέο: Απόλυτη στήριξη της Ουάσιγκτον σε Ελλάδα και Κύπρο
O Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο AP

Συνάντηση στη Λευκωσία είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής οδού για την επίλυση των προβλημάτων στην Αν. Μεσόγειο.

Την ανησυχία των ΗΠΑ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, λέγοντας παράλληλα πως οι αυξημένες εντάσεις δεν επιφέρουν οποιεσδήποτε λύσεις.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Πομπέο τάχθηκε παράλληλα υπέρ της διπλωματικής οδού για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες για τα θαλάσσια ζητήματα.

Τυχόν διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και όχι μέσω της διπλωματίας των κανονιοφόρων, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην οποία παρίστατο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Πομπέο εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη της Ουάσιγκτον στο δικαίωμα της κυπριακής Κυβέρνησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα