Πομπέο: “Η οικογένειά μου είναι πιο ασφαλής χάρη στον Τραμπ”

Πομπέο: “Η οικογένειά μου είναι πιο ασφαλής χάρη στον Τραμπ”
O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο Eurokinissi

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο μίλησε ως πρόσωπο και όχι ως κυβερνητικός αξιωματούχος για το όραμα του Αμερικανού προέδρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προχώρησε την Τρίτη 25/8 σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στην αμερικανική πολιτική ιστορία, παρεμβαίνοντας στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων από την Ιερουσαλήμ, αναλαμβάνοντας την αμφιλεγόμενη, ασυνήθιστη πρωτοβουλία να εκφωνήσει μια καθαρά κομματική ομιλία εν μέσω επίσημου ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή.

Οι αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών είναι άγραφη παράδοση να προσπαθούν να αποφεύγουν να εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Πομπέο είναι κοινό μυστικό ότι τρέφει τη φιλοδοξία να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία μια μέρα.

Μίλησε για τη γυναίκα του και τον γιο του, για να εξάρει τον Ντόναλντ Τραμπ: «είναι πιο ασφαλείς, και οι ελευθερίες τους είναι πιο ασφαλείς, επειδή ο πρόεδρος Τραμπ άρχισε να κάνει πραγματικότητα το όραμά του (σ.σ. που συνοψίζεται στο σύνθημα) ‘Πρώτα η Αμερική’», είπε ο Πομπέο απευθυνόμενος στο συνέδριο του GOP, με φόντο την ιστορική παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομιλία, που ο Πομπέο διαβεβαίωσε πως έκανε ως πρόσωπο και όχι ως κυβερνητικός αξιωματούχος, επικεντρώθηκε κατόπιν σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, από το Ιράν ως την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν να διενεργηθεί έρευνα για την ομιλία αυτή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα