Πομπέο: Η Β. Κορέα πρέπει να καταστρέψει άμεσα το πυρηνικό της πρόγραμμα

Πομπέο: Η Β. Κορέα πρέπει να καταστρέψει άμεσα το πυρηνικό της πρόγραμμα
Η Β. Κορέα πρέπει να καταστρέψει άμεσα το πυρηνικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Πομπέο AP

Οι προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας βρίσκονται ακόμη σε πρώτα στάδια", σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τετάρτη ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να δεσμευτεί στην άμεση διάλυση του προγράμματος της κατασκευής όπλων, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ βρίσκονται ακόμη σε «πρώτα στάδια» και τα αποτελέσματα παραμένουν «άγνωστα».

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας στον κορεατική χερσόνησο. Υπογραμμίζω τη λέξη ευκαιρία, είμαστε στα πρώτα στάδια της δουλειάς και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ακόμη άγνωστο», τόνισε ο Πομπέο.

«Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Τα μάτια μας είναι ορθάνοιχτα. Ήρθε η ώρα να το λύσουμε μια και καλή. Μια κακή συμφωνία δεν είναι επιλογή…Είμαστε δεσμευμένοι στην μόνιμη, επαληθεύσιμη, μη αναστρέψιμη διάλυση του προγράμματος της Βόρειας Κορέας εξοπλισμού με όπλα μαζικής καταστροφής και να το κάνουμε αυτό χωρίς καθυστέρηση», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην τελετή ορκωμοσίας του στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα