'Πόνεσε' τα Σκόπια η δήλωση του Σέρβου υπΕξ

'Πόνεσε' τα Σκόπια η δήλωση του Σέρβου υπΕξ

Στην "ανάγκη επίδειξης υπευθυνότητας" εστιάζει ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών

Η δήλωση του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, πως ήταν λάθος η αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα ("Μακεδονία") ενόχλησε σφόδρα την κυβέρνηση της FYROM.

Σε σχόλιό του επί της δήλωσης του Σέρβου υπΕξ, Ίβιτσα Ντάτσιτς, το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αναφέρει ότι μεταξύ των δυο χωρών υπάρχουν πολύ στενές και βαθιές φιλικές σχέσεις και απομένει στους πολιτικούς μόνο να τις εμβαθύνουν.

"Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε πρέπει να δείχνουν υπευθυνότητα, έτσι ώστε, τουλάχιστον, να μην καταστρέφουν τη φιλία που υπάρχει μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Σερβίας, προς τις δύο κατευθύνσεις. Αυτό πρέπει να ισχύει και σε συνθήκες, όπου καθίσταται εμφανές ότι θερμαίνεται η ατμόσφαιρα για την επόμενη ψηφοφορία για ένταξη του Κοσόβου στην UNESCO", σημειώνεται στην ανακοίνωση.\

'Πόνεσε' τα Σκόπια η δήλωση του Σέρβου υπΕξ

Απαντώντας με γραπτή δήλωσή του στο σχόλιο του υπΕξ της ΠΓΔΜ, ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, αφού εκφράζει τη συμφωνία του με την άποψη ότι δεν πρέπει να καταστραφεί η φιλία μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτει: "Πρέπει να υπενθυμίσω στους συναδέλφους στα Σκόπια πόσα έχει επενδύσει η Σερβία όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας τη “Μακεδονία” υπό το συνταγματικό της όνομα, διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της με την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στον ΟΗΕ και στην Ε.Ε. χρησιμοποιείται το όνομα FYROM".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σερβία: Κάναμε λάθος που αναγνωρίσαμε τα Σκόπια

SHARE: