Pornhub: Ο λόγος που απαγόρευσε την είσοδο στους χρήστες της Γιούτα

Pornhub: Ο λόγος που απαγόρευσε την είσοδο στους χρήστες της Γιούτα
pornhub shutterstock

Η ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου "Pornhub" απαγόρευσε την πρόσβαση στους χρήστες της πολιτείας Γιούτα των ΗΠΑ. Η εξήγηση από την διάσημη ηθοποιό ερωτικών ταινιών Cherie DeVille.

Η πολιτεία της Γιούτα προκειμένου να απαγορεύσει σε ανήλικους χρήστες του διαδικτύου την πρόσβαση στην ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου “Pornhub”, θεσμοθέτησε νόμο επαλήθευσης της ηλικίας, που, όπως αποδείχτηκε, ξεσήκωσε τις έντονες αντιδράσεις των content creators της ιστοσελίδας αλλά και της μητρικής εταιρείας MindGeek.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Motherboard, σε απάντηση του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, η ιστοσελίδα
“Pornhub” απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες της πολιτείας.

Αν κάποιος με διεύθυνση IP από τη Γιούτα επιχειρήσει να μπει στο Pornhub, θα συναντήσει την διάσημη ηθοποιό ερωτικών ταινιών, Cherie DeVille, η οποία εξηγεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, την άποψη της εταιρείας επί του θέματος. Αναφέρει ότι η απαίτηση από τους χρήστες να καταθέτουν τις ταυτότητές τους προκειμένου να πιστοποιούν την ηλικία τους, δεν είναι και η πιο αποτελεσματική λύση για την προστασία τους αλλά ίσως θέτει και σε μεγαλύτερο κίνδυνο την ιδιωτική τους ζωή.

Προσθέτει ακόμα πως αντίστοιχες νομοθεσίες έχουν οδηγήσει διάφορους χρήστες σε άλλες τοποθεσίες με λιγότερα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με την MindGeek, η πιο αποτελεσματική λύση για την ταυτοποίηση των χρηστών είναι μέσω της συσκευής τους.

“Μέχρι να δοθεί μια πραγματική λύση, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να απενεργοποιήσουμε πλήρως την πρόσβαση στον ιστότοπό μας στη Γιούτα”, εξηγεί η DeVille, κλείνοντας το βίντεο με μια έκκληση προς τους κατοίκους της πολιτείας να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της και να απαιτήσουν λύσεις ηλικιακής επαλήθευσης βάσει συσκευής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα