Πορτογαλία: Δύο αρνητικά τεστ για κορονοϊό ο πρόεδρος της χώρας μετά το αρχικό θετικό

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας TIAGO PETINGA/POOL VIA AP

Ο Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα υπεβλήθη σε δύο νέα τεστ για τον κορονοϊό τα οποία ήταν αμφότερα αρνητικά.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα προσπαθεί πλέον να αφήσει πίσω την αγωνία που βίωσε τη Δευτέρα, καθώς το βράδυ εκείνης της ημέρας και την Τρίτη υποβλήθηκε σε δύο νέα τεστ για τον κορονοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα, μετά την αρχική διάγνωση πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 δύο εβδομάδες πριν διεξαχθούν οι εκλογές στις οποίες θεωρείται φαβορί.

Μολαταύτα, ο πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση και ακύρωσε όλο το πρόγραμμά του για να είναι ασφαλής. Ο αρχηγός του κράτους, ηλικίας 72 ετών, είναι «ασυμπτωματικός». Αναμένει πλέον «συστάσεις των ειδικών».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πολιτικός του συντηρητικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), που διεκδικεί την επανεκλογή του την 24η Ιανουαρίου, θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος από πολλούς αναλυτές. Δεύτερη επικρατέστερη υποψήφια θεωρείται η σοσιαλίστρια πρώην διπλωμάτισσα και ευρωβουλεύτρια Άνα Γκόμες, ακολουθούμενη από τον δεξιό λαϊκιστή υποψήφιο Αντρέ Βεντούρα.

Από τα επτά πολιτικά πρόσωπα που διεκδικούν το ύπατο αξίωμα, τρία διέκοψαν τις προεκλογικές τους εκστρατείας για λόγους βιοασφάλειας ως εδώ, σημειώνει το πορτογαλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων LUSA.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πορτογαλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network