Πορτογαλία: Νέος νόμος απαγορεύει στους εργοδότες να καλούν τους εργαζομένους εκτός ωραρίου

Πορτογαλία: Νέος νόμος απαγορεύει στους εργοδότες να καλούν τους εργαζομένους εκτός ωραρίου
SHUTTERSTOCK

Στην Πορτογαλία είναι πλέον παράνομο να επικοινωνούν οι εργοδότες με τους εργαζομένους τους εκτός του κανονικού τους ωραρίου, σύμφωνα με νέο νόμο.

Η Πορτογαλία εισήγαγε έναν νόμο που απαγορεύει στους εργοδότες να επικοινωνούν με τους εργαζομένους εκτός του κανονικού τους ωραρίου μέσω τηλεφώνου, μηνύματος ή email.

"Ο εργοδότης πρέπει να σέβεται την ιδιωτική ζωή του εργαζομένου, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων ανάπαυσης και του οικογενειακού χρόνου. Οποιαδήποτε παράβαση συνιστά σοβαρό αδίκημα και μπορεί να επιφέρει πρόστιμο", ορίζει ο νέος νόμος

ADVERTISING

Σύμφωνα με το CNN, η νέα νομοθεσία εντάσσεται στην προσπάθεια της χώρας να έχει έναν επιπλέον ελέγχο στο νέο καθεστώτος της τηλεργασίας, το οποίο έγινε συχνότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται και η υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει στον εργαζόμενο όλα τα αναγκαία εργαλεία για την εξ αποστάσεως εργασία. Παράλληλα, παρέχεται επιπλέον αμοιβή για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, εξαιτίας της μεγαλύτερης χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.

Οι παραπάνω κινήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, επιδιώκουν την ανάδειξη της Πορτογαλίας ως έναν βασικό προορισμό ψηφιακών νομάδων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πορτογαλία
SHARE:

24Media Network