Πορτογαλία: Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε δασική πυρκαγιά

Πορτογαλία: Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε δασική πυρκαγιά
Φωτιά στην Πορτογαλία AP

Ο πυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να κατασβήσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ολιβέιρα ντε Φράντες, στην περιφέρεια Βισέου της Πορτογαλίας.

Ένας Πορτογάλος εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες στην κεντρική Πορτογαλία, που μαστίζεται από δασικές πυρκαγιές για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί συνολικά περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να κατασβήσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ολιβέιρα ντε Φράντες, στην περιφέρεια Βισέου — μια επιχείρηση όπου μετείχαν σήμερα το απόγευμα περισσότεροι από 300 άνδρες.

“Είχε απομακρυνθεί λίγο από τους συναδέλφους του” πριν αρχίσουν να τον “θεωρούν αγνοούμενο για μερικές ώρες” και μετά “βρεθεί νεκρός από ασφυξία”, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της πυροσβεστικής της Ολιβέιρα ντε Φράντες, Φερνάντο Φαρέκα.

Είναι ο πέμπτος πυροσβέστης που χάνει τη ζωή του φέτος το καλοκαίρι στην Πορτογαλία. Στις αρχές Αυγούστου, πιλότος πυροσβεστικού αεροσκάφους σκοτώθηκε κατά την συντριβή του αεροπλάνου του στην Ισπανία ενώ μετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λόγω των “δύσκολων καιρικών συνθηκών” που χαρακτηρίζονται από θερμοκρασίες που φθάνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει θέσει τις δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού έως αύριο, Τρίτη βράδυ.

Η χώρα γνώρισε το 2017 την τραγικότερη χρονιά της όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, στις οποίες τότε σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα