Πορτοκαλί μπογιά στο άγαλμα του Στάλιν

Πορτοκαλί μπογιά στο άγαλμα του Στάλιν

Στόχος αγνώστων έγινε το άγαλμα του Ιωσήφ Στάλιν σε πόλη της Γεωργίας. Διαμάχη για τη διατήρηση των μνημείων που θυμίζουν το σοβιετικό παρελθόν

Άγνωστοι κατέστρεψαν ένα άγαλμα του Ιωσήφ Στάλιν μία ημέρα μετά τα αποκαλυπτήριά του στο Τελάβι, μια πόλη της ανατολικής Γεωργίας. Οι δράστες, έριξαν στο μνημείο πορτοκαλί μπογιά.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κάποιοι προκάλεσαν φθορές στο άγαλμα το οποίο είχε τοποθετηθεί χωρίς την έγκριση των αρχών.

"Θα εξετάσουμε την υπόθεση και θα αποφασίσουμε αν θα απομακρύνουμε το άγαλμα", πρόσθεσε ο Άκα Σατσισβίλι.

Ο Στάλιν γεννήθηκε στο Γκόρι της Γεωργίας και παραμένει πολύ δημοφιλής σε αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία του Καυκάσου.

Ο φιλοδυτικός πρόεδρος της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε αποφασίσει να απομακρυνθούν τα μνημεία προς τιμή του σοβιετικού ηγέτη σε μια προσπάθεια ρήξης με το σοβιετικό παρελθόν της χώρας. Αυτή η πολιτική ωστόσο ανατράπηκε μετά τη νίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2012.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι ένα άλλο άγαλμα του Στάλιν, που είχε ξηλωθεί πριν από τρία χρόνια, θα τοποθετηθεί και πάλι στη θέση του στο Γκόρι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network