Απίστευτη τύχη: Πώς Έλληνας επιβάτης έχασε τη μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines

Συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing αναμένουν ενημέρωση από τις Αρχές για την αεροπορική τραγωδία
Συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing αναμένουν ενημέρωση από τις Αρχές για την αεροπορική τραγωδία AP

Κάτι που θα χαρακτηριζόταν υπό νορμάλ συνθήκες ταλαιπωρία γλίτωσε τη ζωή Ελληνα επιβάτη ο οποίος είχε βγάλει εισιτήριο στη μοιραία πτήση των Αιθιοπικών αερογραμμών.

Την τύχη του μακαρίζει εδώ και μερικές ώρες ένας Ελληνας ο οποίος αν και είχε βγάλει εισιτήριο με τη μοιραία πτήση  της Ethiopian Airlines που συνετρίβη συμπαρασύροντας στο θάνατο 157 ανθρώπους, τελικά δεν επιβιβάστηκε σ' αυτή και γλίτωσε τη ζωή του.

Οπως ο ίδιος σημείωσε, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα ως ύποπτος με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της.

ADVERTISING

«Με κράτησαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμα ως «ύποπτο» και δεν επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο της Ethiopian Airlines. Δεν επιβιβάστηκα και σώθηκα. Έχασα όμως γνωστούς που συνεργαζόμασταν στον ΟΗΕ δήλωσε στον Alpha ο κ. Μαυρόπουλος γιοα να καταλήξει: «Μετά από μία ψευτοανάκριση δύο-τριών ωρών με άφησαν».

Τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι του ΟΗΕ στην πτήση

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του μοιραίου Boeing που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών. 

«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι. 

Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα. Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται στενά με τις αιθιοπικές αρχές «για την ταυτοποίηση των μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που επίσης δεν αναφέρεται σε ακριβή αριθμό θυμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Ethiopian Airlines

Αιθιοπία: Πολίτες από περισσότερες από 30 χώρες στη μοιραία πτήση

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες

Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες - "Πρόβλημα" ανέφερε ο πιλότος

24Media Network