Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες – “Πρόβλημα” ανέφερε ο πιλότος

Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες – “Πρόβλημα” ανέφερε ο πιλότος
Ο CEO της Ethiopian Airlines, Tewolde Gebremariam, στο σημείο όπου συνετρίβη το μοιραίο Boeing, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, με προορισμό το Ναϊρόμπι AP

Ο πιλότος του μοιραίου Boeing 737 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αντίς Αμπέμπα - Ναϊρόμπι, ανέφερε ότι αντιμετώπισε πρόβλημα και ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος δεν είχε ιστορικό τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας.

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη το πρωί της Κυριακής στην Αιθιοπία, όταν Boeing 737 της Ethiopian Airlines που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αντίς Αμπέμπα προς το Ναϊρόμπι της Κένυας, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, παρασύροντας στο θάνατο 157 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing αναμένουν ενημέρωση από τις Αρχές για την αεροπορική τραγωδία AP

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας, ο πιλότος αντιμετώπιζε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πτήσης, τις οποίες και ανέφερε στον Πύργο Ελέγχου, ζητώντας μάλιστα άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό το μοιραίο αεροσκάφος είναι ένα Boeing 737 MAX το οποίο σύμφωνα με την ίδια πηγή “δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων”, ενώ από την αεροπορική εταιρεία ο φάκελος του κυβερνήτη χαρακτηρίζεται “εξαιρετικός”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βρετανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και τον Καναδά.

Συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing αναμένουν ενημέρωση από τις Αρχές για την αεροπορική τραγωδία AP

Νωρίτερα, συλλυπητήρια στα θύματα της πτώσης του αεροσκάφους των Αιθιοπικών αερογραμμών προς το Ναϊρόμπι δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, δίχως να προστίθενται άλλες λεπτομέρειες.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Μπόινγκ 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωΐ», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.

Στη μοιραία πτήση τέλος επέβαιναν πολίτες από περισσότερες από 30 χώρες όπως βεβαίωσε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα