Πώς ένας άνδρας προκάλεσε “έκρηξη” γεννήσεων στις αρχές του 19ου αιώνα, χρόνια μετά τον θάνατό του

Πώς ένας άνδρας προκάλεσε “έκρηξη” γεννήσεων στις αρχές του 19ου αιώνα, χρόνια μετά τον θάνατό του
"Big family posing for a photograph in the twenties. Two parents, eight children." istock

Ο διαγωνισμός ενός πλούσιου δικηγόρου στο Τορόντο των αρχών του 19ου αιώνα, που οδήγησε σε baby boom 10 χρόνια αφότου πέθανε.

Ο Charles Vance Millar ήταν ένας αξιοσέβαστος δικηγόρος στο Τορόντο του Καναδά στις αρχές του 19ου αιώνα, συνεσταλμένος και πολυτάλαντος. Η φήμη του όμως θα άλλαζε όταν προκάλεσε “έκρηξη” γεννήσεων στην πόλη, χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο Millar, έχοντας αποκτήσει τεράστια περιουσία ως δικηγόρος, έκανε ακόμα μεγαλύτερη περιουσία μέσω του ζυθοποιείου του και πολλών αλόγων ιπποδρομιών που διέθετε. Ήταν γενναιόδωρος, δωρίζοντας κέρδη από τα άλογά του σε νοσοκομεία παίδων, ωστόσο τα χρήματά του συνέχιζαν να είναι πάρα πολλά. Χωρίς εξαρτώμενα άτομα, αποφάσισε ότι ήταν καθήκον του να αφήσει “απόδειξη της ανοησίας μου στο να συγκεντρώνω και να διατηρώ περισσότερα από όσα χρειαζόμουν στη ζωή μου”.

Μετά τον θάνατό του το 1926, άφησε το σπίτι του στην Τζαμάικα σε τρεις δικηγόρους που μισούσαν απόλυτα ο ένας τον άλλον, με την προϋπόθεση ότι θα το μοιραστούν. Έδωσε πολύτιμα μερίδια από το κλαμπ του με άλογα σε αντιπάλους του στον τζόγο και το ζυθοποιείο του σε προτεστάντες υπουργούς Αλλά το κομμάτι που τον έκανε διάσημο ήταν ότι άφηνε την υπόλοιπη τεράστια ποσότητα μετρητών του σε όποια μητέρα του Τορόντο είχε γεννήσει τα περισσότερα παιδιά στα 10 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Τα μέσα ενημέρωσης του Καναδά προέβαλαν την ιστορία και σύντομα υπήρξαν πολύ περισσότεροι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό από αυτούς που θα μπορούσαν να κερδίσουν.

Ο διαγωνισμός έγινε γνωστός ως “The Great Stork Derby”, με τον Millar να υποτιμάει πόσο φτωχοί και απελπισμένοι ήταν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή. Οι άνθρωποι που ήδη πάλευαν να μεγαλώσουν ένα ή δύο παιδιά, ξαφνικά σκέφτηκαν ότι μπορεί να ήταν μια καλή ιδέα να αποκτήσουν άλλα επτά ή οκτώ για να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να μπορέσουν να μεγαλώσουν επαρκώς τα δύο πρώτα. Σε μια ιδιαίτερα ζοφερή λεπτομέρεια, το Newsweek ανέφερε ότι μια από τις πρωτοπόρους για το βραβείο, η Λίλιαν Κένι, έχασε ένα παιδί. Το μωρό της είχε σκοτωθεί από δαγκώματα αρουραίων λόγω της τρομερής ανέχειας που ζούσαν, αναφέρει το FiveThirtyEight .

Την επόμενη δεκαετία, έγιναν νομικοί αγώνες για να αποφασιστεί εάν ο διαγωνισμός ήταν έγκυρος. Υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με το εάν βλάπτει την υγεία και την ευημερία των εμπλεκομένων παιδιών. Οι μητέρες μάλωναν για το αν μετρούν οι θνησιγένειες. Μια γυναίκα βρέθηκε έξω από τα όρια του Τορόντο ενώ γεννούσε ένα από τα παιδιά της και δεν της επετράπη να το προσθέσει στον απολογισμό. Εν τω μεταξύ, αρκετοί άλλοι αποκλείστηκαν με το αιτιολογικό ότι είχαν γεννήσει νεκρά ή ότι τα παιδιά ήταν νόθα.

Αλλά τελικά, ο διαγωνισμός διαπιστώθηκε ότι ήταν νομικά έγκυρος και υπήρχαν τέσσερις νικητές, οι οποίοι έλαβαν ίσο μερίδιο από το έπαθλο που τους άλλαξε τη ζωή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα