Πως η μαφία της Σικελίας βγάζει εκατομμύρια από τη μεταναστευτική κρίση

default image

Η μαφία της Σικελίας επιδίδεται σε μια ακόμη παράνομη δραστηριότητα με την "ανοχή" της ιταλικής κυβέρνησης και χρησιμοποιώντας τους μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα (Videos)

Η μαφία της Σικελίας αποφάσισε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και εκτός του εμπορίου ναρκωτικών, της προστασίας σε μαγαζιά, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς επιδίδεται σε μια νέα δραστηριότητα που της αποφέρει εκατομμύρια.

Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της ιταλικής μαφίας σχετίζεται με την μετανάστευση. Τα μεγάλα αφεντικά της έχουν κάνει μέχρι στιγμής υπεξαίρεση σε εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την καλή διαβίωση των μεταναστών, που καταφθάνουν καθημερινά στο νότιο μέρος της χώρας.

Άλλο ένα πολύ σημαντικό εισόδημα των “καρχαριών” της μαφίας είναι η εκμετάλλευση των μεταναστών και των προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα, καθώς αρκετοί από αυτούς γίνονται πιόνια στα χέρια των μαφιόζων και αναλαμβάνουν το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ πολλές από τις γυναίκες πέφτουν στα δίκτυα ενός καλά στημένου δικτύου πορνείας. Το αντάλλαγμα συνήθως είναι προστασία και λίγα ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ο 29χρονος Willy, έφτασε στο Παλέρμο και κατάφερε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους εμπόρους ναρκωτικών στη περιοχή που δραστηριοποιείται, με τον ίδιο να αποκαλύπτει: “Όταν έφτασα στο Παλέρμο, στη συγκεκριμένη γειτονιά μπορούσαν να πουλούν μόνο οι Ιταλοί. Όμως, σύντομα, εξασφαλίστηκε και στους Νιγηριανούς άδεια, καθώς συμφέρει τα αφεντικά, μιας και τα χρήματα που συγκεντρώνουμε καταλήγουν στις δικές τους τσέπες”.

Μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και της Ευρώπης, μπορεί εύκολα να πείσει ότι οι εισερχόμενοι μετανάστες θα προτιμήσουν μια ζωή μέσα στη παρανομία, υπό την προστασία της μαφίας, παρά μια ζωή στη νομιμότητα του κράτους, που φροντίζει να τους κρατά κλεισμένους, ετοιμάζοντας την επιστροφή στις πατρίδες τους.

Refugees In The Calais Jungle Refuse New Homes

With bulldozers ready to come in and clear the camp, thousands of refugees in the Calais ‘Jungle’ are refusing to move from their poor living conditions into new purpose built homes…

Δημοσιεύτηκε από
UNILAD στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ο Carmelo Zuccaro εισαγγελέας στην Κατάνια, κατηγορεί τα αφεντικά της μαφία ότι εισβάλλουν στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, που βρίσκονται στα νότια της χώρας και αναλαμβάνουν τη λειτουργία και την προμήθειά τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, δαπανούν ελάχιστα από τα χρήματα που είναι προορισμένα για αυτόν το σκοπό, καθώς εξασφαλίζουν τα απαραίτητα αγαθά μέσω συμφωνιών και συνεργασιών και τα υπόλοιπα καταλήγουν στα δικά τους “ταμεία”.

Παράλληλα, αστυνομικά έγγραφα αποκαλύπτουν πως η μαφία εμπλέκεται και στο εμπόριο ανθρώπων, καθώς έχει αναπτύξει δεσμούς με τους δουλεμπόρους που δραστηριοποιούνται στις αφρικανικές αρχές. Έτσι, φροντίζουν για τη μετακίνηση συνεχών μεταναστευτικών ροών προς την Ιταλία και την Ευρώπη, επωφελούμενοι από το αντίτιμο του πολυπόθητου ‘εισιτηρίου” που είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν οι μετανάστες.

(Πηγή: Unilad)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα