Πώς μια fake είδηση για παιδοφιλική συμμορία παραλίγο να οδηγήσει σε μακελειό

Πώς μια fake είδηση για παιδοφιλική συμμορία παραλίγο να οδηγήσει σε μακελειό

Ο ένοπλος που έψαχνε για παιδοφιλική συμμορία σε πιτσαρία της Ουάσιγκτον καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης

Ένας άνδρας που είχε εισβάλλει με βαρύ οπλισμό σε πιτσαρία της Ουάσιγκτον μετά από ένα ψευδές δημοσίευμα στο διαδίκτυο ότι το μαγαζί αποτελούσε "βιτρίνα" για μία συμμορία που βιαιοπραγούσε εναντίον παιδιών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων χθες, σύμφωνα με εισαγγελείς.

Ο Έντγκαρ Ουέλτς, 29, ομολόγησε την ενοχή του τον Μάρτιο, κατηγορούμενος για επίθεση με επικίνδυνο όπλο και για την διαπολιτειακή μεταφορά όπλου και πυρομαχικών.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 4 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Comet Ping Pong στην βορειοδυτική Ουάσιγκτον.

Ο Ουέλτς, από τη Βόρεια Καρολίνα, είπε στις αρχές ότι προσπαθούσε να διερευνήσει μια θεωρία συνωμοσίας που είχε βρει στο διαδίκτυο και ονομαζόταν "Pizzagate", σύμφωνα με την οποία η πιτσαρία αποτελούσε βιτρίνα για παιδοφιλική συμμορία της οποίας ηγούνταν η τότε υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον.

"Δεν είχα ποτέ πρόθεση να κάνω κακό ή να τρομάξω αθώες ψυχές, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο ανόητη και απερίσκεπτη ήταν η απόφασή μου", είπε σε σημείωμα υπεράσπισης προς το δικαστήριο στο οποίο ζητούσε ποινή 18 μηνών. Στο εστιατόριο βρίσκονταν την ώρα του επεισοδίου αρκετές οικογένειες με παιδιά.

Ήταν "θέμα απλής τύχης" το ότι δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ η έκταση της απερισκεψίας του ήταν "εντυπωσιακή", είπε η δικαστής, Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, σύμφωνα με μία δήλωση του εισαγγελέα της περιοχής της Ουάσιγκτον.

Ο Ουέλτς μπήκε στο εστιατόριο με αυτόματο όπλο AR-15 που είχε 29 φυσίγγια, καθώς και ένα οπλισμένο περίστροφο, σημάδευσε έναν υπάλληλο και μετά πυροβόλησε αρκετές φορές μια πόρτα. Οι πελάτες και το προσωπικό διέφυγαν και δεν τραυματίστηκε κανείς. Ο Ουέλτς συνελήφθη έξω από το μαγαζί, και η αστυνομία εντόπισε και άλλον οπλισμό στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η επίθεση θεωρήθηκε ενδεικτικό παράδειγμα της επιρροής που μπορεί να έχουν στη ζωή των πολιτών οι ψεύτικες ειδήσεις, οι οποίες κατέκλυσαν το διαδίκτυο κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία: Sathi Soma via AP, File

SHARE:

24Media Network