Πούλησε το νεφρό του για ένα i-phone αλλά όλα πήγαν στραβά

Πούλησε το νεφρό του για ένα i-phone αλλά όλα πήγαν στραβά
Φωτογραφία αρχείου AP

Το άκρατο πάθος για κατανάλωση μπορεί πολλές φορές να αποδειχθεί καταστροφικό. Το παράδειγμα του Ξιάο από την Κίνα είναι εξόχως χαρακτηριστικό.

Το όνειρο για την απόκτηση ενός ακριβού smartphone στοίχισε πολύ ακριβά σ’ έναν νεαρό Κινέζο. Οχι σε χρήμα αλλά σε επίπεδο ζωής και υγείας.

Η ιστορία συνέβη το 2011. Ο Ξιάο, όπως και άλλoι συνομήλικοί του στην Κίνα, ήθελε να αγοράσει ένα i-phone για να “συντονιστεί” με την εποχή του. Το κόστος, όμως, για τον ίδιο και την οικογένειά του ήταν δυσβάσταχτο, η τιμή απλησίαστη για τα εισοδήματά τους. Ο Ξιάο τότε αποφάσισε να κάνει ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο. Να πουλήσει το νεφρό του για ένα ποσό της τάξης των 2.800 ευρώ.
 

Κρυφά από τους γονείς και του και σε κλινική χωρίς άδεια λειτουργίας προχώρησε στην επέμβαση. Και από εκεί και πέρα όλα πήγαν στραβά. Το δωμάτιο στο οποίο έγινε η επέμβαση δεν ήταν αποστειρωμένο, ο Ξιάο υπέστη μόλυνση στο νεφρό και οι συνεχείς πόνοι τον ανάγκασαν να προσφύγει για βοήθεια σε αναγνωρισμένο νοσοκομείο.

Εκεί του είπαν ότι η λειτουργία του νεφρού του είχε επηρεαστεί τόσο πολύ που θα χρειαζόταν επί σχεδόν καθημερινής βάσης αιμοκάθαρση. Επίσης τον ενημέρωσαν ότι λόγω αυτού του προβλήματος θα μειωθεί και προσδόκιμο της ζωής του.

Από εκεί και πέρα η θεραπεία ήταν μονόδρομος. Αλλά η μεγάλη ζημιά είχε ήδη γίνει. Πόσο κρίμα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα