Πούτιν: Νέες πληροφορίες για το σοβιετικό παρελθόν του

Πούτιν: Νέες πληροφορίες για το σοβιετικό παρελθόν του
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν AP

Διοικητής τάγματος του πυροβολικού φέρεται να υπήρξε ο ρώσος Πρόεδρος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος από την Αγία Πετρούπολη.

Ότι υπήρξε διοικητής τάγματος του πυροβολικού κατά την σοβιετική περίοδο, αποκάλυψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε την Δευτέρα στο φρούριου Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Πούτιν προχώρησε στην αποκάλυψη της άγνωστης μέχρι τώρα πτυχής του παρελθόντος του, αφού πραγματοποίησε ο ίδιος τον καθιερωμένο κανονιοβολισμό που λαμβάνει χώρα κάθε μεσημέρι στον ποταμό Νέβα.

“Έλαβα τον βαθμό του Λοχία ως πυροβολητής ενός τάγματος ολμοβόλων”, ακούγεται να λέει σε βίντεο που δημοσίευσε το Κρεμλίνο, ενώ αξιωματούχος του φρουρίου, τον συνεχάρη για την βολή του.

Ο επίσημος βιογράφος του ρώσου Προέδρου δεν αναφέρει πουθενά τον στρατιωτικό του βαθμό, ούτε την θέση του σε τάγμα του σοβιετικού πυροβολικού.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν έγινε μέλος της KGB μετά την αποφοίτησή του από την νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και κατάφερε να φτάσει στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη μέχρι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Όπως αναφέρει ο Guardian, όλοι οι σωματικά ικανοί φοιτητές σε σοβιατικά πανεπιστήμια λάμβαναν στρατιωτική εκπαίδευση, με το πέρας της οποίας λάμβαναν βαθμό έφεδρου αξιωματικού, πιθανολογώντας ότι σε αυτό αναφερόταν ο ρώσος Πρόεδρος.

Η αποκάλυψη αυτή του Πούτιν έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακάλυψη στα αρχεία της Στάζι της παλιάς ανατολικογερμανικής του ταυτότητας, ως μέλος της μυστικής αστυνομίας. Ο νυν Πρόεδρος της Ρωσίας υπηρέτησε ως αξιωματούχος της KGB στην Δρέσδη, την δεκαετία του 1980. Το Κρεμλίνο δεν επιβεβαίωσε ούτε όμως και διέψευσε ποτέ ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ταυτότητα της Στάζι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα