Πούτιν: Το Boeing στην Ουκρανία δεν μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικό πύραυλο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν AP

Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε το πόρισμα και υποστηρίξε ότι υπάρχουν αρκετά σενάρια όσον αφορά την κατάρριψη του αεροσκάφους, όπως ότι επλήγη από ουκρανικό πύραυλος. Επίσης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη όσον αφορά τα τελικά συμπεράσματα, και δεν θα υπάρξει εμπιστοσύνη χωρίς την πλήρη συμμετοχή μας στην έρευνα».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αεροσκάφος τύπου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πραγματοποιούσε την πτήση МН17 και συνετρίβη στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, δεν μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικό πύραυλο.

«Οχι φυσικά», ήταν η απάντηση του στο ερώτημα που του τέθηκε αν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

ADVERTISING

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι υπάρχουν αρκετά σενάρια όσον αφορά την κατάρριψη του αεροσκάφους, όπως ότι στο αεροσκάφος επλήγη από ουκρανικό πύραυλο, από αεροσκάφος κτλ, ενώ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη όσον αφορά τα τελικά συμπεράσματα (της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας-σ.σ ), και δεν θα υπάρξει εμπιστοσύνη χωρίς την πλήρη συμμετοχή μας στην έρευνα».

Αναφερόμενος στην έρευνα της διεθνούς ερευνητικής ομάδας που συστάθηκε για να ερευνήσει τα αίτια της συντριβής του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στην Ρωσία δεν επετράπη να συμμετάσχει στην έρευνα που έγινε από διεθνή ερευνητική ομάδα και «συνεπώς δεν έχουμε λόγους να εμπιστευθούμε πλήρως τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας».

Ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέσθηκε και το περιστατικό της συντριβής ρωσικού αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το Ισραήλ με προορισμό τη Ρωσία, το οποίο είχε καταρριφθεί από ουκρανικό πύραυλο (σημειώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000-σ.σ). «Έριξαν κάποτε στην Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Ισραήλ και δεν είχαν αναγνωρίσει την ευθύνη τους. Στη συνέχεια παρόλα αυτά την αποδέχθηκαν, αλλά δεν κατέβαλλαν ούτε αποζημιώσεις» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επανέλαβε : «Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η εμπειρία μας είναι αρνητική, δυστυχώς όμως υπάρχει αυτή η εμπειρία, ενώ σε ότι αφορά αυτό το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό (του μαλαισιανού Boeing-σ.σ) θα θέλαμε να συμμετάσχουμε πλήρως σ' αυτή την έρευνα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίσημο πόρισμα: Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε την πτήση MH17 στην Ουκρανία

24Media Network