Πούτιν: ”Το βασικό κίνητρο του Βαρθολομαίου είναι τα χρήματα”

Πούτιν: ”Το βασικό κίνητρο του Βαρθολομαίου είναι τα χρήματα”
Ο πρόεδρος της Ρωσίας στη συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα AP

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε μια σκληρή απάντηση αναφερόμενος στα κίνητρα της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία από το Φανάρι. Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, σε όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει σοβαρή παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.

“Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ορθοδοξία της Ουκρανίας είναι ακατανόητο” – δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από λίγο στην ετήσια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ουκρανία τόνισε: “Εδώ είναι μια άμεση παρέμβαση στην Εκκλησία και την θρησκευτική ζωή. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, ούτε στις μέρες της Σοβιετικής Ένωσης. Δυστυχώς, συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία! Η Κωνσταντινούπολη δημιούργησε μια ενωμένη εκκλησιαστική κοινότητα”.

«Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πούτιν, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας είναι απολύτως ανεξάρτητη, υπάρχει μόνο πνευματική σχέση μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αναφερόμενος στα κίνητρα της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας σε μια Ουκρανική Εκκλησία, ο Πρόεδρος της Ρωσίας εκτίμησε πως «τα χρήματα αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».

Επίσης σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, σε όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει σοβαρή παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.

“Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ανακατανομή της περιουσίας που έχει ξεκινήσει, η οποία όμως μπορεί να αποβεί αιματηρή. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, διότι είναι τελείως ανυπεράσπιστοι ” – κατέληξε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα