Ο πρίγκιπας Χάρι έφαγε ξύλο από τον Ουίλιαμ για τη Μέγκαν – “Με άρπαξε από τον γιακά και με έριξε στο πάτωμα”

Ο πρίγκιπας Χάρι έφαγε ξύλο από τον Ουίλιαμ για τη Μέγκαν – “Με άρπαξε από τον γιακά και με έριξε στο πάτωμα”
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ap

Ο πρίγκιπας Χάρι γράφει στη νέα αυτοβιογραφία του ότι δέχτηκε σωματική επίθεση από τον αδερφό του, Γουίλιαμ κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης για τη Μέγκαν Μαρκλ στο Λονδίνο το 2019

Νέες αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι, Spare. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις του πρίγκιπα Χάρι, δέχτηκε μια σωματική επίθεση από τον αδελφό του, Γουίλιαμ, νυν πρίγκιπα της Ουαλίας, καθώς η σχέση τους διαλύθηκε λόγω του γάμου του νεότερου πρίγκιπα με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Περιγράφοντας μια αντιπαράθεση στο σπίτι του στο Λονδίνο το 2019, ο Χάρι αναφέρει ότι ο Γουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν “δύσκολη”, “αγενή” και “τραχιά”, με τον Χάρι να του απαντά πως αυτά είναι “παπαγαλία της αφήγησης του Τύπου” για την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε, όπως γράφει ο Χάρι, μέχρι που ο Γουίλιαμ “με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντας το κολιέ μου, και … με έριξε στο πάτωμα”.

Η ασυνήθιστη σκηνή, η οποία, όπως λέει ο Χάρι, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ορατά στην πλάτη του, είναι μία από τις πολλές στο Spare, το οποίο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρό σάλο στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Τους διαλόγους αποκαλύπτει ο Guardian, ο οποίος εξασφάλισε αντίγραφο πριν την επίσημη κυκλοφορία του, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Οι επεισοδιακές συζητήσεις Χάρι και Ουίλιαμ για την Μέγκαν

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από ένα παλιό ρητό στους βασιλικούς και αριστοκρατικούς κύκλους: ότι ο πρώτος γιος είναι ο κληρονόμος τίτλων, δύναμης και περιουσίας και ότι ο δεύτερος είναι επομένως εφεδρικός, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον πρωτότοκο.

Το Spare είναι ένας αξιοσημείωτος τόμος, στον οποίο η διαμάχη μεταξύ των δύο πριγκίπων αποτελεί ένα εκπληκτικό πέρασμα.

Ο Χάρι γράφει ότι ο Γουίλιαμ ήθελε να μιλήσει για “όλη την κυλιόμενη καταστροφή” της σχέσης τους και τους αγώνες τους με τον Τύπο. Αλλά όταν ο Oυίλιαμ έφτασε στο Nottingham Cottage -όπου ζούσε τότε ο Χάρι, στους χώρους του παλατιού του Κένσινγκτον και γνωστό ως “Nott Cott”- ήταν, λέει ο Χάρι, ήδη “ζεστός”.

Αφού ο Ουίλιαμ του παραπονέθηκε για τη Μέγκαν, γράφει ο Χάρι, εκείνος του είπε ότι επαναλάμβανε την αφήγηση του Τύπου και ότι περίμενε κάτι καλύτερο. Αλλά ο Ουίλιαμ, όπως αναφέρει, δεν ήταν λογικός, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να φωνάζουν ο ένας στον άλλο.

Ο Χάρι τότε κατηγόρησε τον αδελφό του ότι συμπεριφέρεται σαν κληρονόμος, μη μπορώντας να καταλάβει γιατί ο μικρότερος αδελφός του δεν αρκείται στο να είναι εφεδρικός.

Ανταλλάχθηκαν προσβολές, προτού ο Ουίλιαμ ισχυριστεί ότι προσπαθούσε να βοηθήσει.

Ο Χάρι τότε του είπε: “Μιλάς σοβαρά; Με βοηθάς; Συγγνώμη – έτσι το λέτε αυτό; Να με βοηθήσεις;”

Αυτό το σχόλιο, λέει ο Χάρι, εξόργισε τον αδελφό του, ο οποίος έβρισε ενώ πλησίαζε προς το μέρος του. Πλέον φοβισμένος, γράφει ο Χάρι, πήγε στην κουζίνα, με τον εξαγριωμένο αδελφό του να τον ακολουθεί.

Όπως γράφει, έδωσε στον αδελφό του ένα ποτήρι νερό και του είπε: “Willy, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι”.

Στη συνέχεια γράφει: “Άφησε κάτω το νερό, με έβρισε και μετά μου επιτέθηκε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντας το κολιέ μου, και με έριξε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, και μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει”.

Ο Χάρι γράφει ότι ο Ουίλιαμ τον παρότρυνε να ανταποδώσει, αναφέροντας τους καβγάδες που είχαν όταν ήταν παιδιά. Ο Χάρι λέει ότι αρνήθηκε να το κάνει. Ο Ουίλιαμ έφυγε, όπως λέει, και στη συνέχεια επέστρεψε “μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη”.

Όταν ο Γουίλιαμ έφυγε ξανά, γράφει ο αδελφός του, “γύρισε και φώναξε πίσω: “Δεν χρειάζεται να το πεις στη Μεγκ αυτό.

“Εννοείς ότι μου επιτέθηκες;

“‘Δεν σου επιτέθηκα, Χάρολντ'”.

Ο Χάρι αναφέρει στη συνέχεια ότι δεν το είπε αμέσως στη γυναίκα του – αλλά κάλεσε τον ψυχολόγο του.

Όταν η Μέγκαν παρατήρησε αργότερα “γρατζουνιές και μώλωπες” στην πλάτη του και της το είπε, ο Χάρι λέει ότι εκείνη δεν εξεπλάγη και δεν θύμωσε τόσο πολύ. “Ήταν τρομερά λυπημένη”.

“Υπέροχα! Τώρα μου έδωσες έναν κληρονόμο και έναν εφεδρικό”

Η δυσαρέσκεια του Χάρι για το γεγονός ότι είναι ο “εφεδρικός” είναι το ενοποιητικό θέμα του βιβλίου του, μέσα από κεφάλαια για την παιδική του ηλικία, τη σχολική του εκπαίδευση, τη σταδιοδρομία του ως βασιλικός και στον βρετανικό στρατό, τη σχέση του με τους γονείς και τον αδελφό του και τη ζωή του με τη Μέγκαν μέσα από το φλερτ, τον γάμο και τη δική τους εμπειρία της γονεϊκότητας.

Από νωρίς, ο Χάρι αφηγείται την ιστορία του πώς ο πατέρας του, ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος, υποτίθεται ότι είπε στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα της γέννησης του Χάρι: “Υπέροχα! Τώρα μου έδωσες έναν κληρονόμο και έναν εφεδρικό – η δουλειά μου τελείωσε”.

Είτε περιγράφοντας τις αναμνήσεις και την αγάπη του για την Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, είτε την ανάλογη αγάπη του για τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, που πέθανε πέρυσι, ο Χάρι είναι αμείλικτος στην εξιστόρηση έντονα ιδιωτικών σκηνών και συζητήσεων.

Ο Χάρι γνώρισε τη Μέγκαν το 2016. Παντρεύτηκαν στο κάστρο του Ουίνδσορ το 2018. Ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, ξεκίνησαν τη ζωή τους ως βασιλείς, αλλά γρήγορα απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και τελικά ξεκίνησαν μια σε μεγάλο βαθμό ξεχωριστή ζωή, μετακομίζοντας στον Καναδά και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια.

Ο πικρός χωρισμός τους από τη βασιλική οικογένεια αποτέλεσε αντικείμενο ατελείωτης κάλυψης από τον Τύπο, μέρος της οποίας κατεύθυναν οι ίδιοι, μεταξύ άλλων μέσω μιας διάσημης συνέντευξης στην Oprah Winfrey το 2021 που προκάλεσε τεράστια αντιπαράθεση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και σε όλο τον κόσμο.

Θέματα από εκείνη τη συνέντευξη και ένα ντοκιμαντέρ του Netflix που κυκλοφόρησε πρόσφατα, όπως μια αποβολή που υπέστη η Μέγκαν και οι σκέψεις της για αυτοκτονία, καθώς και υπονοούμενα για ρατσισμό στους βασιλικούς κύκλους, καλύπτονται εκτενώς στο βιβλίο του Χάρι.

Το βιβλίο έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος και δύο συνεντεύξεις του Χάρι πρόκειται να μεταδοθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, στο ITV News at Ten και στο CBS 60 Minutes. Και οι δύο συνεντεύξεις αναμένονται με ανυπομονησία, τα τρέιλερ και τα teaser αναφέρονται στις ειδήσεις, καθώς οι εικασίες για το τι έχει επιλέξει να πει ο Χάρι στο βιβλίο του συνεχίζονται.

Σε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη στο ITV, ο Harry δήλωσε: “Ο Χάρι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το βιβλίο του: “Θα ήθελα να πάρω πίσω τον πατέρα μου, θα ήθελα να έχω πίσω τον αδελφό μου”.

Δεδομένων των λεπτομερειών που αφηγείται στο βιβλίο του, αυτό μπορεί να μη φαίνεται άμεσα πιθανό. Πράγματι, μία από τις πιο σχετικές αποκαλύψεις του Χάρι για τις ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ των ανώτερων βασιλικών προσώπων έρχεται από την πρώτη σελίδα του βιβλίου του.

Ο Χάρι αφηγείται μια αγωνιώδη συνάντηση με τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, τον Απρίλιο του 2021.

Ο Κάρολος, λέει, στάθηκε ανάμεσα στους αντιμαχόμενους γιους του, “κοιτάζοντας τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπά μας”.

“Σας παρακαλώ, αγόρια”, αναφέρει ο Χάρι ότι είπε ο πατέρας του. “Μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μια δυστυχία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα