Πρίγκιπας Χάρι: “Μισογυνικός ο όρος Megxit”

Πρίγκιπας Χάρι: “Μισογυνικός ο όρος Megxit”
Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ AP

Ο Πρίγκιπας Χάρι προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με την επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο ενώ εξέφρασε την απογοήτευση του προς τα βρετανικά ταμπλόιντ και τη χρήση του όρου Megxit.

Σε δηλώσεις αναφορικά με τον όρο “Megxit” που ο βρετανικός τύπος χρησιμοποίησε προκειμένου να περιγράψει την παραίτηση του ίδιου και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους καθήκοντα, προχώρησε ο Πρίγκιπας Χάρι.

“Μπορεί ο κόσμος να το γνωρίζει, μπορεί και όχι αλλά ο όρος Megxit ήταν και είναι μισογυνικός, δημιουργήθηκε από τρολ, χρησιμοποιήθηκε από ανταποκριτές της βασιλικής οικογένειας και μεγάλωσε, μεγάλωσε, μεγάλωσε έως ότου καθιερώθηκε από το σύνολο των μέσων”, ανέφερε.

Ο Χάρι προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πάνελ με θέμα “Το ίντερνετ ως μηχανή ψεύδους”, το οποίο και οργανώθηκε από το αμερικανικό περιοδικό Wired. Στο πάνελ, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει τον διευθυντή του Twitter, Jack Dorsey μια ημέρα πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου ότι “Η πλατφόρμα του επέτρεπε να στηθεί ένα πραξικόπημα”.

“Αυτό το e-mail στάλθηκε μια ημέρα πριν και ύστερα έγινε (σ.σ. η επίθεση στο Καπιτώλιο). Δεν έχω ακούσει κάτι νεότερο από εκείνον έκτοτε”, ανέφερε ο Χάρι.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, πρώην Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, μετακόμισαν στην Καλιφόρνια πέρσι, προκειμένου να ακολουθήσουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία. Ο Χάρι είχε αναφέρει στο παρελθόν, πως ένας από τους λόγους που το ζευγάρι αποχώρησε ήταν η ρατσιστική αντιμετώπιση της Μέγκαν από τα βρετανικά ταμπλόιντ.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, ταυτοποίησε 83 λογαριασμούς στο Twitter, ως υπεύθυνους για το 70% του περιεχομένου μίσους και της παραπληροφόρησης που δημοσιευόταν στην πλατφόρμα με αποδέκτες τη Μέγκαν και τον Χάρι.

Αναφερόμενος σε αυτήν, ο Χάρι εξέφρασε την απογοήτευση του εξηγώντας πως “Πιθανότατα το πιο ενοχλητικό σε αυτή την υπόθεση ήταν ο αριθμός των δημοσιογράφων που αναμασούσαν αυτά τα ψέματα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα