Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει τον CEO του Twitter

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει τον CEO του Twitter
O πρίγκιπας Χάρι © 2021 Victoria Jones/AP IMAGES

Ο Δούκας του Σάσεξ ισχυρίστηκε πως είχε εκφράσει μέσω email προς τον Jack Dorsey τις ανησυχίες του για όσα ακολούθησαν, ακριβώς μία μέρα αργότερα, στο Καπιτώλιο.

Στην αποκάλυψη πως είχε προειδοποιήσει τον CEO του Twitter, Jack Dorsey για όσα ακολούθησαν ακριβώς μία μέρα αργότερα στο Καπιτώλιο προχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Δούκας του Σάσεξ συμμετείχε στο γνωστό τεχνολογικό φόρουμ “RE:WIRED”, με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση στα social media και το πεδίο παραπληροφόρησης και μίσους που έχει αναπτυχθεί σε αυτά.

Είπε, λοιπόν, πως, είχε εκφράσει μέσω email στον κ. Dorsey την ανησυχία του για ενδεχόμενο πραξικόπημα, τονίζοντας πως το Twitter τροφοδοτούσε μέσω των σχολίων που φιλοξενούσε τη βία: “Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε σε ομάδα ανθρώπων να καλέσουν για πραξικόπημα”, ανέφερε αρχικά για να σημειώσει μάλιστα πως: “Αυτό το email στάλθηκε μία μέρα πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο. Και μετά συνέβη. Έκτοτε δεν είχα νέα του”.

Ο Jack Dorsey δεν έχει σχολιάσει για την ώρα την αποκάλυψη του πρίγκιπα Χάρι.

Στην εν λόγω διαδικτυακή συζήτηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της παραπληροφόρησης στα Social Media, με τον Δούκα του Σάσεξ να επικαλείται την προσωπική του εμπειρία για να καταδείξει το γεγονός ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως είπε, δεν έκαναν αρκετά για να αποτρέψουν το φαινόμενο.

“Υπάρχει μίσος, διχασμός και ψέματα. Αυτό δεν είναι σωστό”, τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι, όσο και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι στηρίζουν την εξυγίανση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν στοχοποιηθεί στο Twitter, με τη Μέγκαν να δέχεται περίπου το 80% των κακοποιητικών σχολίων σε βάρος της, σύμφωνα με τον πάροχο αναλυτικών στοιχείων Twitter Bot Sentinel.

Η Δούκισσα του Σάσεξ, μάλιστα, έχει δηλώσει ότι αποφεύγει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για “τη δική της αυτοσυντήρηση”.

Η έρευνα ανέλυσε 114.000 tweets που αφορούσαν το ζευγάρι και εντόπισε 83 λογαριασμούς που ήταν πίσω από το 70% των πιο επιθετικών tweets κατά του ζευγαριού.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το BBC, η επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά την υπόθεση της εισβολής στο Καπιτώλιο κάλεσε περισσότερους στενούς συνεργάτες του Τραμπ να καταθέσουν, μεταξύ αυτών και ένας πρώην υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου, με στόχο να διαλευκανθεί αν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα