Πρίγκιπας Χάρι: Στα ράφια η αυτοβιογραφία του που έρχεται και στην Ελλάδα – Αποκαλύψεις που δονούν τα θεμέλια του Μπάκιγχαμ

Πρίγκιπας Χάρι: Στα ράφια η αυτοβιογραφία του που έρχεται και στην Ελλάδα – Αποκαλύψεις που δονούν τα θεμέλια του Μπάκιγχαμ
AP Photo/Alberto Pezzali

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων που αναγκάστηκαν να ανοίξουν από τα ξημερώματα για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση βρίσκεται το βιβλίο του Πρίγκιπα Χάρι. Πώς έμαθε τον θάνατο της Ελισάβετ, η χρήση ναρκωτικών και οι Ταλιμπάν που σκότωσε στο Αφγανιστάν.

Από τα μεσάνυχτα αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες τους τα βιβλιοπωλεία σε όλο το Λονδίνο για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και τις μεγάλες ουρές που δημιουργήθηκαν για το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Πρίγκιπα Χάρι το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σήμερα, Τρίτη.

Η αυτοβιογραφία “Spare” (που σημαίνει “εφεδρικός” ή “ρεζέρβα”) περιλαμβάνει προσωπικές αφηγήσεις και μαρτυρίες από τη ζωή του Πρίγκιπα Χάρι, κάποιες από τις οποίες το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν αποσπασματικά, είτε με τη μορφή διαρροών είτε μέσω των συνεντεύξεων που έδωσε ο ίδιος, όπως η τελευταία στον Τομ Μπράντμπι και στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ITV. Εκεί μάλιστα, χαρακτήρισε το βιβλίο, αλλά και το ντοκιμαντέρ του Netflix “Harry & Meghan” ως “Κάθαρση”.

Από τις πρώτες περιγραφές του βιβλίου, καταλαβαίνει κανείς το γιατί.

Η αυτοβιογραφία 410 σελίδων, η οποία έχει μεταφραστεί σε 16 γλώσσες και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει ήδη καταλάβει την πρώτη θέση στις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί μία συρραφή συγκλονιστικών αποκαλύψεων που σίγουρα θα δονήσει τα θεμέλια του Μπάκιγχαμ, αφού ο Χάρι εξομολογείται τη πολυσυζητημένη σχέση του με τη βασιλική οικογένεια και δη με τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πιο χαρακτηριστικό είναι το σημείο όπου αποκαλύπτει πως ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ από το BBC και όχι από την ίδια την οικογένεια.

AP Photo/Alberto Pezzali

Παράλληλα εκφράζει την απέραντη θλίψη του για τον χαμό της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, λέγοντας ότι είχε “μετατραυματικό στρες”, ενώ τα βάζει με τον Τύπο τον οποίο δεσμεύεται “να αλλάξει” αφού ήταν υπεύθυνος για την καταδίωξη της Νταϊάνα.

Άλλες εξομολογήσεις είναι πως είχε παρακαλέσει τον πατέρα του να μην παντρευτεί την Καμίλα, ότι σκότωσε 25 μαχητές των Ταλιμπάν όταν υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, ότι πήρε ψυχεδελικά φάρμακα, ενώ θυμάται το περιστατικό του 2005 όπου φόρεσε ναζιστική στολή, το οποίο και εξηγεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα