Πρίστινα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράδοση των νεκρών του Κουμάνοβο στις οικογένειές τους

default image

Συγγενείς ενόπλων που σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αναταραχών στην πόλη Κουμάνοβο της πΓΔΜ, συγκεντρώθηκαν στην Πρίστινα ζητώντας την παράδοσή τους από τα Σκόπια

Συγγενείς των ενόπλων που σκοτώθηκαν στις πρόσφατες συγκρούσεις στην πόλη Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ πραγματοποίησαν, σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο την έδρα της κυβέρνησης του Κοσόβου, στην Πρίστινα, ζητώντας από τις αρχές της ΠΓΔΜ να παραδώσουν τις σορούς των οικείων τους.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τις αρχές του Κοσόβου να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία κατοίκων του Κοσόβου που βρίσκονται σε φυλακές στην ΠΓΔΜ.

“Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται, επειδή οι συγγενείς αγωνιστών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των νεκρών, δεν έχουν λάβει ακόμη καμία επίσημη πληροφόρηση και επειδή όσοι συνελήφθησαν και κρατούνται σε φυλακές, υφίστανται κακομεταχείριση” ανέφεραν οι διοργανωτές.

Περίπου 600 Αλβανοί, συγγενείς κατοίκων του Κοσόβου που σκοτώθηκαν στο Κουμάνοβο, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των οικείων τους. Ένας από τους διαδηλωτές, αδελφός του Μίρσαντ Ντρετσάγια που σκοτώθηκε στο Κουμάνοβο δήλωσε ότι ο αδελφός του έφυγε στην ΠΓΔΜ για να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Αλβανών και όχι για χρήματα. Υποστήριξε ακόμη ότι τον αδελφό του πρόδωσε ο αρχηγός του κόμματος “Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση” Αλί Αχμέτι.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια σημαία της Αλβανίας και πανό με συνθήματα: “Απελευθερώστε τα παιδιά μας”, “Να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια των αδελφών μας”, “Φέρτε πίσω τα παιδιά μας” και άλλα. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πήραν μέρος πρώην μέλη του “Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου” και Βουλευτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων “Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου” και “Αυτοδιάθεση”.

Ο πρόεδρος της ένωσης βετεράνων του πρώην “Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου” Τζαβίτ Γιασάρι είπε ότι εκείνοι που αγωνίστηκαν στο Κουμάνοβο είναι “ήρωες”. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας υποστηρίζουν ότι οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο έγιναν στο όνομα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας για τους Αλβανούς και ότι με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τους συγγενείς τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα