Προκαλεί εκ νέου ο Τσέχος Πρόεδρος: Θα μπούμε στο ευρώ όταν βγει η Ελλάδα

PRAGUE, CZECH REPUBLIC - JANUARY 26: Former Prime Minister Milos Zeman celebrates his victory in the Czech presidential elections on January 26, 2013, in Prague, Czech Republic. Milos Zeman will be inaugurated as President of the Czech Republic on March 8. 
isifa/VLP/Martin Divisek
PRAGUE, CZECH REPUBLIC - JANUARY 26: Former Prime Minister Milos Zeman celebrates his victory in the Czech presidential elections on January 26, 2013, in Prague, Czech Republic. Milos Zeman will be inaugurated as President of the Czech Republic on March 8. isifa/VLP/Martin Divisek ISIFA/VLP

Με νέα δήλωσή του, στο πρακτορείο ειδήσεων TARS, ο Μίλος Ζέμαν εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ από πλευράς Τσεχίας καθώς όπως είπε οι τσέχοι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύψουν τα ελληνικά χρέη

“Η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας” δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASR, ο Μίλος Ζέμαν, “δικαιολόγησε” αυτή του τη δήλωση καθώς όπως είπε δεν θέλει οι πολίτες της Τσεχίας να πληρώνουν τα ελληνικά χρέη.

Μάλιστα δηλώνει απογοητευμένος από τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου λέγοντας ότι " αν και ήμασταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αναμφίβολα το ευρώ θεωρείται πιο αξιόπιστο και πως ζηλεύει τη Σλοβακία, ωστόσο, “η Τσεχική οικονομία έχει ανάπτυξη 4,5%, κατά το εννεάμηνο του 2015, με τις εξαγωγές να έχουν ενισχυθεί κατακόρυφα” ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε ότι μια δεύτερη ανησυχία -εκτός αυτής της Ελλάδος- είναι ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-κορώνας είναι δυσμενής κάτι το οποίο είναι επίσης αποθαρρυντικό για τον ίδιο και τη χώρα του.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίλος Ζέμαν εξαπολύει τέτοιου είδους επιθέσεις κατά της χώρα μας. 

Εκτός από τις δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο, όπου αποφεύχθηκε -δυστυχώς για εκείνον- η έξοδος της Ελλάδος από ευρώ, έχει επανέλθει με ανάλογες δηλώσεις του τόσο στο Bloomberg όσο και στην εφημερίδα «Mlada fronta Dnes». 

SHARE:

24Media Network