Προκληση Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα θέλει να μας προκαλέσει και θα πάθει ζημιά”

Προκληση Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα θέλει να μας προκαλέσει και θα πάθει ζημιά”
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Πρόθυμη για διάλογο με την Ελλάδα σχετικά με τα δικαιώματα στη Μεσόγειο και τους πόρους, δηλώνει η Άγκυρα. Για "εχθρική στάση" της Αθήνας έκανε λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, διαστρέφοντας την πραγματικότητα.

“Η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο με την Ελλάδα” προκειμένου να λυσούν τις διαφορές τους αναφορικά με τα δικαιώματα στη Μεσόγειο και τους πόρους, εφόσον είναι ανοικτή και η Αθήνα, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε εξάλλου ότι η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας εχθρική στάση.

“Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξει της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι απο αυτό θα πάει ζημιά η Ελλάδα”.

Πρόκειται για διαστρέβλωση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο, με τις συνεχείς προκλήσεις, τις βόλτες του Oruc Reis, τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και τις καθημερινές δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, σε ανώτερο μάλιστα επίπεδο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα