Προκλητικός Γιλντιρίμ: Να μην ξεχνούν οι Έλληνες το '22

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ NICK PALEOLOGOS / SOOC

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε το γαϊτανάκι λεονταρισμών της Άγκυρας ταυτιζόμενος για μια ακόμη φορά με τους ακροδεξιούς της χώρα τους

Μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων και κινήσεων από την Τουρκία, καθώς μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν από την Αγιά Σοφιά, αλλά και την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα Ίμια, σειρά πήρε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο πολιτικός με δηλώσεις φαίνεται να απαντά στον Πάνο Καμμένο και στις δηλώσεις του από την Αρμενία και σημειώνει: «Δεν θα ανεχτούμε ποτέ να παραβιαστούν από κάποιους κύκλους τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ας μην ξεχνούν αυτοί οι κύκλοι, που έκαναν όνειρα κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922».

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε επίσης «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει ‘σας ευχαριστώ’ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ίμια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Η αλυτρωτική ομιλία στην Αγιά Σοφιά και η αναζήτηση στήριξης

Σκληρή απάντηση σε Τουρκία για Ίμια

SHARE:

24Media Network