Προκλητικός ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων: Θα εκπληρώσουμε κάθε καθήκον στο Αιγαίο χωρίς δισταγμό

Προκλητικός ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων: Θα εκπληρώσουμε κάθε καθήκον στο Αιγαίο χωρίς δισταγμό
Νέες προκλητικές δηλώσεις AP

"Κανείς δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς γι' αυτό το ζήτημα", ξεκαθάρισε ο Χουκούσι Ακάρ

Σε νέες δηλώσεις που φορτίζουν περαιτέρω το κλίμα στο Αιγαίο, προχώρησε η τουρκική πλευρά. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από την Ελλάδα να μην κάνει “λάθος εκτιμήσεις”.

“Μπορούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις στο Αφρίν (στη βορειοδυτική Συρία). Μπορούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις στα ανατολικά και νοτιοανατολικά (της Τουρκίας). Εάν είναι απαραίτητο, θα εκπληρώσουμε κάθε καθήκον που μπορεί να μας ανατεθεί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο χωρίς δισταγμό. Κανείς δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς γι’ αυτό το ζήτημα”, είπε ο Ακάρ, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν από τον Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο θωρηκτό TCG Gaziantep, το οποίο συμμετέχει σε στρατιωτική άσκηση στη Μεσόγειο.

“Αυτό που είναι απαραίτητο είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας, η φιλία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. Εκφράζουμε τις απόψεις μας για το θέμα στους αρμόδιους. Ωστόσο, πάντοτε εκφράζουμε και την ετοιμότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όλη την εξουσία μας, αν ο διάλογος και η συνεργασία δεν αποδώσουν”, πρόσθεσε ο Ακάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα