Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: “Οι Έλληνες δε μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους”

Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: “Οι Έλληνες δε μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους”
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου Fatih Aktas / Turkish Foreign Ministry / ASSOCIATED PRESS

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για "κόμπλεξ" των Ελλήνων, ενώ τόνισε πως η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας". 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, αποκαλώντας τους Έλληνες “κομπλεξικούς”, με αφορμή τις διμερείς συναντήσεις της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Τούρκος υπουργός στην κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας, η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να κάνει “ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας”.

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε τα βέλη του προσωπικά στον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, αναφέροντας πως “δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθεται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι”.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

“Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθεται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα