Νέα διαρροή στον πυρ. σταθμό της Φουκουσίμα

Νέα διαρροή στον πυρ. σταθμό της Φουκουσίμα

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, επιχειρεί ξανά να σταματήσει τη διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενέργεια ύδατος, στη θάλασσα.

 Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco, συνέχισε την Κυριακή τις προσπάθειες να σφραγίσει με υδατοστεγή υλικά, το ρήγμα στον αύλακα αποχέτευσης του νερού, που χρησιμοποιείται για την ψύξη του πυρηνικού υλικού των αντιδραστήρων και από το οποίο σημειώνεται διαρροή εμπλουτισμένου με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ύδατος, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. 

Οι εργάτες των συνεργείων της εταιρείας αναπτύσσουν χημικά πολυμερή υλικά για να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενεργού νερού από το ρήγμα εύρους 20 εκατοστών, στον τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα 2, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα καλώδια, όπως ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η προσπάθεια αρχικά, να σφραγιστεί το ρήγμα που επιτρέπει τη διαρροή με τσιμέντο απέτυχε, αναγκάζοντας την Tepco να ζητήσει τη συνδρομή ειδικών απο το Τόκιο, αναφέρει ιαπωνική εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, νέες μετρήσεις από την κρατική επιτροπή επιστημόνων, έδειξε ότι τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου, που ανιχνεύθηκε στο θαλασσινό νερό σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, είναι τουλάχιστον διπλάσια από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

SHARE:

24Media Network