Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου, δεν αλλάζουμε θέση

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου, δεν αλλάζουμε θέση
Slovakia's Prime Minister Robert Fico addresses the media after a meeting with German Chancellor Angela Merkel at the government's headquarters in Bratislava, Slovakia, Monday, Oct. 20, 2014. (AP Photo/Ronald Zak) AP

Σταθερή στη θέση της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες παραμένει η Σλοβακία, αν και δηλώνει πως θα σεβαστεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Η Σλοβακία σέβεται την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ, αλλά η αρνητική θέση της στις ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες δεν θα αλλάξει.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να απορρίψει τις προσφυγές της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας κατά του μηχανισμού ποσόστωσης και μετεγκατάστασης προσφύγων.

«Οι θέσεις μας για τις ποσοστώσεις δεν αλλάζει», δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εκφραστεί η αλληλεγγύη με άλλους τρόπους από το να εξαναγκαζόμαστε να δεχθούμε μετανάστες από άλλες χώρες που δεν θέλουν έτσι κι αλλιώς να βρίσκονται εδώ».

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ,  Φωτογραφία: AP Photo/Ronald Zak

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα