Πρωτοχρονιάτικος Κιμ: Το κουμπί για τα πυρηνικά είναι στο γραφείο μου

Πρωτοχρονιάτικος Κιμ: Το κουμπί για τα πυρηνικά είναι στο γραφείο μου
FILE - In this Thursday, Sept. 21, 2017, file photo distributed by the North Korean government, North Korean leader Kim Jong Un delivers a statement in response to U.S. President Donald Trump's speech to the United Nations, in Pyongyang, North Korea. North Korean Foreign Minister Ri Yong Ho said his country may conduct a "historic" hydrogen bomb test in the Pacific Ocean. Many experts think North Korea wouldn't do something so risky, but it's hard to rule out given North Korea's steadily expanding nuclear and missile tests. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this image distributed by the Korean Central News Agency via Korea News Service. The content of this image is as provided and cannot be independently verified. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File) (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File)

Απειλές στο γνωστό του ύφος αλλά και... μήνυμα αποκλιμάκωσης έστειλε ο Κιμ Γιουνγκ Ουν μαζί με τις ευχές του

Νέες απειλές κατά των ΗΠΑ εκτόξευσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, που διεμήνυσε ότι η χώρα του έχει τη δυνατότητα να πλήξει την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά της όπλα, ενώ το «κουμπί» για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων είναι «πάνω στο γραφείο του».

«Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων μας, κι ένα κουμπί βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, δεν είναι απειλή», τόνισε ο Κιμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την έλευση του νέου έτους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ο Κιμ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά μόνο εάν δεχθεί επίθεση: «Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν απειληθεί η ασφάλειά μας», σημείωσε.

Η Πιονγκγιάνγκ θα δώσει έμφαση στη μαζική παραγωγή και την επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.

«Φέτος πρέπει να επικεντρωθούμε στη μαζική παραγωγή πυρηνικών κεφαλών και βαλλιστικών πυραύλων και να επιταχύνουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή τους», είπε.

Αποκλιμάκωση της έντασης στη χερσόνησο

Παρά τις πυρηνικές δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε πως είναι ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, πως η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεών τους και πως ο δρόμος προς την έναρξη διαλόγου είναι ανοικτός.

Ενδεχόμενο να στείλει αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, ο Κιμ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο  να στείλει μια αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας, εκφράζοντας την ευχή να είναι επιτυχημένοι.

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» για να «στείλουμε την αντιπροσωπεία μας» στους χειμερινούς Αγώνες, ανέφερε ο Κιμ.

«Η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Αγώνες θα δώσει μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την ενότητα των λαών κι ευχόμαστε οι Αγώνες να είναι μια επιτυχία. Αξιωματούχοι από τις δύο Κορέες ίσως συναντηθούν επειγόντως για να συζητήσουν το ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν εκτίμησε πρόσφατα πως η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στη διοργάνωση θα αποτελούσε εγγύηση για την ασφάλειά τους και εισηγήθηκε η Σεούλ και η Ουάσινγκτον να αναβάλουν τα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας, που η Πιονγκγιάνγκ καταγγέλλει χαρακτηρίζοντας πρόβες πολέμου, ωσότου ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα