Προτροπές Σόιμπε για 'γερμανικό Ισλάμ'

Προτροπές Σόιμπε για 'γερμανικό Ισλάμ'

Μήνυμα υπέρ της ανεκτικότητας απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Να αναπτύξουν ένα "γερμανικό Ισλάμ" προέτρεψε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να βασίζεται στον φιλελευθερισμό και την ανοχή. Τόνισε, επίσης, ότι η ροές ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι, αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία.

Ο Σόιμπλε κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιδεικνύουν ανεκτικότητα και τόνισε ότι η άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών απαιτεί μια καλύτερη κατανόηση από τους Γερμανούς πολίτες σχετικά με το τί είναι σημαντικό για αυτούς και πώς θέλουν εκείνοι να ζήσουν.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έφθασαν στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο αναζωπυρώνοντας τις κοινωνικές εντάσεις με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα.

Ο βετεράνος πολιτικός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ο αυξανόμενος αριθμός των μουσουλμάνων στην χώρα μας σήμερα συνιστά μια πρόκληση για το πόσο ανοιχτόμυαλη είναι η ευρύτερη κοινωνία».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η προέλευση της πλειονότητας των προσφύγων σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε όλο και περισσότερο με ανθρώπους από αρκετά διαφορετικούς πολιτισμικούς κύκλους σε σύγκριση με το παρελθόν».

Ο 74χρονος πολιτικός– που θεωρείται από πολλούς ως ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για την καγκελαρία εφόσον η Μέρκελ δεν θέσει υποψηφιότητα– αναγνώρισε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες στην Κολωνία και οι δύο επιθέσεις από μετανάστες, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το καλοκαίρι προκάλεσαν προβληματισμό.

«Εμείς δεν πρέπει, ενώ η κατάσταση που επικρατεί είναι τεταμένη, να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα κατά την οποία οι άνθρωποι που έχουν ενσωματωθεί (στην κοινωνία) της Γερμανίας να νιώθουν παντελώς ξένοι» σημείωσε.

Παρά την αύξηση του αριθμού ξενοφοβικών επιθέσεων στη Γερμανία ο Σόιμπλε είπε ότι πιστεύει πως η πλειονότητα των Γερμανών θα έλεγε: «Ναι, θέλουμε εσείς να ανήκετε σε εμάς».

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Πρόσφυγες, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network