Προβάδισμα για το Brexit. Για περικοπές στις συντάξεις προειδοποιεί ο Κάμερον

default image

Οριακό προβάδισμα για την εκστρατεία υπέρ του Brexit δείχνει δημοσκόπηση για τους Sunday Times. Τι δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ

Το ποσοστό των Βρετανών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 43%, διατηρώντας οριακό προβάδισμα έναντι του ποσοστού των υποστηρικτών της παραμονής, το οποίο βρίσκεται στο 42%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times.

Η ίδια εταιρεία είχε διαπιστώσει ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής είχε προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας έναντι της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης σε μια δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί τη Δευτέρα.

Οι Βρετανοί πάνε στις κάλπες την 23η Ιουνίου για το δημοψήφισμα το οποίο θα κρίνει εάν το ΗΒ θα παραμείνει στην ΕΕ ή θα αποχωρήσει από αυτήν, μια απόφαση που θα έχει σημαντικές συνέπειες για την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία στη Βρετανία και ευρύτερα.

Κάμερον: Συντάξεις και NHS θα αντιμετωπίσουν περικοπές

Οι συντάξεις και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), το οποίο χρηματοδοτείται από το βρετανικό δημόσιο, θα υποστούν περικοπές εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με μια κυριακάτικη εφημερίδα, κάνοντας δηλώσεις που μοιάζουν να έχουν στόχο να πείσουν ορισμένους από τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές του λεγόμενου Brexit να μεταβάλουν τη στάση τους.

Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τους Βρετανούς να είναι διχασμένοι ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στο οποίο θα κριθεί εάν η χώρα τους θα μείνει στην ΕΕ ή θα αποχωρήσει από αυτήν, καταδεικνύουν επίσης ότι οι πιο ηλικιωμένοι ψηφοφόροι είναι πολύ πιθανό να πάνε να ψηφίσουν, αλλά και ότι οι ηλικιωμένοι υιοθετούν ευρωσκεπτικιστικές θέσεις.

Καθώς απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Κάμερον διεμήνυσε ότι οι ετήσιες αυξήσεις των συντάξεων, οι δωρεάν συνδρομές σε ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες και το πάσο των ηλικιωμένων για τις συγκοινωνίες ενδέχεται να καταργηθούν στο πλαίσιο των προσπαθειών να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» που θα προκαλούσε στα δημοσιονομικά το Brexit, σύμφωνα με την εφημερίδα The Observer.

«Μπορεί να αναγκαστούμε να αρχίσουμε να κόβουμε πράγματα που ο κόσμος εκτιμάει στ’ αλήθεια, είτε πρόκειται για χρήματα που πάνε στο NHS, ή για την υποστήριξη που παρέχουμε στο ασφαλιστικό μας σύστημα», δήλωσε ο Κάμερον, σύμφωνα με τον Ομπζέρβερ.

Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού. Πάντως, έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα κεφάλαια που συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα