Προβάδισμα του Μάρτιν Σουλτς έναντι της Άνγκελα Μέρκελ

Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται πλέον κατά μία ποσοστιαία μονάδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU). Τι έδειξε η έρευνα του Ινστιτούτου Insa

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς, οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται της Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU) της Άγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa .

Όπως μεταδίδει η DW, σε εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa το SPD προηγείται πλέον κατά μία ποσοστιαία μονάδα των δύο χριστιανικών κομμάτων (CDU / CSU).

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν το 30% των εκλογικών προτιμήσεων, την ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς (πλέον) προηγούνται με 31%.

Το κόμμα της Αριστεράς κερδίζει μια μονάδα (10%), αντιθέτως οι Πράσινοι απώλεσαν δύο μονάδες συγκεντρώνοντας μόλις 7%. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP και το δεξιό λαϊκιστικό AfD διατηρούν τα ποσοστά τους με 6% και 12% αντίστοιχα.

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που φέρνει το κόμμα της να υστερεί του άμεσου ανταγωνιστή στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, στο περιθώριο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, απάντησε ότι πάντοτε λάμβανε σοβαρά υπόψη και επιδείκνυε σεβασμό στους σοσιαλδημοκράτες ανταγωνιστές της. «Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Μάρτιν Σουλτς», σχολίασε η Άνγκελα Μέρκελ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέρκελ, Γερμανία
SHARE: