Ψάχνουν το σεξ στο διαδίκτυο

Ψάχνουν το σεξ στο διαδίκτυο

Μελέτη σχετικά με τις αναζητήσεις των παιδιών στο ίντερνετ έδειξε ότι το σεξ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους

Μελέτη σχετικά με τις αναζητήσεις των παιδιών στο ίντερνετ έδειξε ότι το σεξ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.

Η Symantec Corp κατέγραψε τις 100 πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των παιδιών μεταξή Φεβρουαρίου και Ιουλίου, μέσω της υπηρεσίας OnlineFamil.Norton, η οποία διατηρεί αρχείο για όσα ψάχνουν οι νέοι στο ίντερνετ.

Η πρώτη αναζήτηση ήταν το Youtube, η γνωστή ιστοσελίδα που ανήκει στην Google και στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν, να παρακολουθούν και  να σχολιάζουν διάφορα βίντεο. Στη δεύτερη θέση ήταν η μηχανή αναζήτησης της Google(το Yahoo ήταν έβδομο), στην τρίτη το Facebook και στην πέμπτη το Myspace.

Στην πρώτη δεκάδα των αναζητήσεων παιδιών και εφήβων ήταν και οι λέξεις "Sex" και "porn" καταλαμβάνοντας την τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Άλλες λέξεις κλειδιά που πληκτρολογήθηκαν από τους νέους ήταν ο Μάικλ Τζάκσον, το eBay, η Wikipedia κ.α.

Η λίστα ολοκληρώθηκε αφού η Symantec μελέτησε 3.5 εκατομμύρια αναζητήσεις καταγεγραμμένες από την OnlineFamily.Norton το οποίο επιτρέπει στους γονείς να δουν τι ψάχνουν τα παιδιά τους, με ποιον μιλάνε και σε ποιες ιστοσελίδες συνηθίζουν να μπαίνουν.

Εκπρόσωπος της Symantec δήλωσε ότι η λίστα αυτή μπορεί να αφυπνίσει τους γονείς ώστε να προσέχουν τη διαδικτυακή συμπεριφορά των παιδιών τους και να χρησιμοποιούν τα φίλτρα ώστε να τα προστατέψουν από ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο.


(Πηγή: Reuters) 

SHARE:

24Media Network