Πυρά Μαδούρο κατά ΗΠΑ για την πτώση της τιμής του πετρελαίου

Πυρά Μαδούρο κατά ΗΠΑ για την πτώση της τιμής του πετρελαίου

Στον «πόλεμο του πετρελαίου» από τις ΗΠΑ αποδίδει ο Νικολας Μαδούρο την πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι

Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου της Βενεζουέλας έπεσε κάτω από τα 50 δολάρια στα 48 δολάρια ανά βαρέλι που είναι ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διεξάγουν ένα «πόλεμο του πετρελαίου».

«Τον Σεπτέμβριο (το πετρέλαιο της Βενεζουέλας) ήταν στα 95 δολάρια το βαρέλι σήμερα 29 Δεκεμβρίου στα 48 δολάρια το βαρέλι, υποχώρησε κατά περισσότερο από 50 δολάρια», δήλωσε ο Μαδούρο σε μια δημόσια εκδήλωση.Ο Μαδούρο απέδωσε τη μείωση της τιμής στον «πόλεμο του πετρελαίου» καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά αυτόν επιδιώκουν να αποδυναμώσουν μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα.

Παρά το γεγονός ότι η Βενεζουέλα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, τα οικονομικά της είναι χάλια λόγω της πτώσης των τιμών, καθώς η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα του πετρελαίου, που φέρνουν το 96% των συναλλαγματικών της.

Το αργό έκλεισε την εβδομάδα από τις 15 έως τις 19 Δεκεμβρίου στα 51,26 δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου της Βενεζουέλας. Στις εκτιμήσεις της για το 2015, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπολόγισε την τιμή ανά βαρέλι στα 60 δολάρια που ανάγκασε τον πρόεδρο να κάνει περικοπές στις δαπάνες.

SHARE:

24Media Network