Πυροβόλησαν Σαουδάραβα που αρνήθηκε να παραδώσει την περιουσία του

Πυροβόλησαν Σαουδάραβα που αρνήθηκε να παραδώσει την περιουσία του
Πυροβόλησαν Σαουδάραβα που αρνήθηκε να παραδώσει την περιουσία του aljazeera video

Ένας Σαουδάραβας αρνήθηκε τις εντολές της κυβέρνησης να παραδώσει το σπίτι του για χάρη ενός μεγαλεπίβολου project στην Ερυθρά Θάλασσα και σκοτώθηκε από δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Abdul Rahim Ahmad Mahmoud al-Hwaiti, δημοσίευσε ένα βίντεο από την πόλη al-Khraybah, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Ερυθράς Θάλασσας, στη Σαουδική Αραβία. Εκείνος και άλλοι κάτοικοι της περιοχής πιέζονταν από την κυβέρνηση να απαρνηθούν τις ιδιοκτησίες τους και σε αντάλλαγμα να λάβουν χρηματική αποζημίωση. 

Σύμφωνα με το aljazeera, ο al-Hwaiti στο βίντεο του ανέφερε “Οποιοσδήποτε αρνείται να φύγει από την περιοχή συλλαμβάνεται από πράκτορες της κυβέρνησης. Αυτό είναι το σπίτι μου”, ανέφερε προσθέτοντας οτι δεν πρόκειται να φύγει για κανένα άλλο μέρος της Σαουδικής Αραβίας. 

Όπως ανέφερε οι κάτοικοι δεν θέλουν να φύγουν, αλλά αναγκάζονται από τον φόβο των επιπτώσεων. “Εννέα άνθρωποι από την περιοχή μου έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις, ακόμα και σκοτωμοί. Είμαι σίγουρος πως αν σκοτώσουν κι’ εμένα θα τοποθετήσουν όπλα γύρω από το πτώμα μου και θα ισχυριστούν πως είμαι τρομοκράτης”.

Σύμφωνα με ακτιβιστές της χώρας ο al-Hwaiti πυροβολήθηκε αφού κατέγραψε το τελευταίο του βίντεο, όπου δυνάμεις ασφαλείας κάνουν έφοδο στην ιδιοκτησία του. Οι αρχές της χώρας δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα