Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την επίθεση στο Παρίσι

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την επίθεση στο Παρίσι

Ένας αστυνομικός κι ένας ένοπλος δράστης είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης τζιχαντιστών στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Δυο ακόμη αστυνομικοί σε κρίσιμη κατάσταση. "Είμαστε σε άκρα επαγρύπνηση" είπε ο Ολάντ. Συλλυπητήρια από τον Τραμπ "στον λαό της Γαλλίας" (Pics+Vids)

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν και ακόμη δυο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από ένοπλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους που σημειώθηκε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κεντρικό Παρίσι.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της επίθεσης είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχει αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε, πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.

 

Την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq. Μάλιστα, το πρακτορείο ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος.

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο πρώτος αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα καλάσνικοφ προς τον αστυνομικό.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

In this image made from video, police attend the scene after an incident on the Champs-Elysees in Paris, Thursday April 20, 2017. French media are reporting that two police officers were shot Thursday on the famed shopping boulevard. (AP Photo) AP

Ολάντ: Βρισκόμαστε σε άκρα επαγρύπνηση

Όλα τα στοιχεία που αφορούν την ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στο Παρίσι υποδεικνύουν ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης κατά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα,  είπε ότι θα συγκληθεί επείγουσα συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και πληροφοριών.

Ο Ολάντ, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος για τις εκλογές – των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή – είπε, “Θα βρισκόμαστε σε άκρα επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές”.

Συλλυπητήρια Τραμπ στον λαό της Γαλλίας

Η ένοπλη επίθεση μοιάζει με “τρομοκρατική επίθεση” δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τα “συλλυπητήρια του στον λαό της Γαλλίας”.

“Αυτό είναι ένα πραγματικό φρικτό πράγμα που συμβαίνει, φαίνεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στον Λευκό Οίκο.

“Απλά δεν τελειώνει ποτέ”, πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας πως “Πρέπει να είμαστε δυνατοί”.


(Φωτογραφίες: AP Images/Thibault Camus, Kamil Zihnioglu)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα