QatarGate: Οι βελγικές αρχές ζήτησαν άρση της ασυλίας των Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

QatarGate: Οι βελγικές αρχές ζήτησαν άρση της ασυλίας των Κοτσολίνο και Ταραμπέλα
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο AP Photo/Jean-Francois Badias

Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα έλαβε από τις βελγικές Αρχές η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προσέγγισαν οι βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο QatarGate, ζητώντας της την άρση της ασυλίας δύο ευρωβουλευτών.

Όπως δήλωσε, το αίτημα αφορά τους Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. “Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της βουλευτικής ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Αυτά τα αιτήματα παραπέμφηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων του ΕΚ”, ανέφερε η Μέτσολα πριν από λίγο στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μαρκ Ταράμπελα παραδέχθηκε ότι ο ευρωβουλευτής έκανε ένα πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ, το οποίο ωστόσο δεν πλήρωσε.

“Προσκλήθηκε (…) για ένα συνέδριο. Δεν το έχει ακόμη δηλώσει (…) Στην συνέχεια αναχωρεί για την Γκάνα, έπειτα είναι η Covid (…). Η συνεργάτιδά του θυμίζει να το κάνει, αλλά η προθεσμία έχει παρέλθει”, δήλωσε στο δίκτυο RTL ο δικηγόρος του, Μαξίμ Τέλερ.

“Θα διευθετήσει τα πράγματα (…) Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο στο να κάνει κανείς ένα ταξίδι πληρωμένο από μία οργάνωση”, συνέχισε ο Τέλερ, τονίζοντας ότι ο βουλευτής “πήγε να δει την κατασκευή των σταδίων και ζήτησε να συναντηθεί με εργάτες”.

Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο, ωστόσο παραδέχεται ότι έκανε τον Φεβρουάριο 2020 ταξίδι στο Κατάρ με τα έξοδα πληρωμένα χωρίς να το δηλώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως όφειλε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα