Ρατσιστικό παραλήρημα για την Ινδικής καταγωγής Miss America

Ρατσιστικό παραλήρημα για την Ινδικής καταγωγής Miss America

Σάλος και αντιδράσεις για τα ρατσιστικά σχόλια που συνοδεύουν τη νίκη της ινδικής καταγωγής, Nina Davuluri (Pics + Vid)

Η Μις Νέα Υόρκη, Nina Davuluri, στέφθηκε την Κυριακή Miss America. Πρόκειται για την πρώτη Ινδοαμερικανή που κερδίζει τον τίτλο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το στέμμα πηγαίνει σε νικήτρια από τη Νέα Υόρκη. Αμέσως μετά τη νίκη της νεαρής Davuluri, ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον της ξέσπασε στα social media.

Η 24χρονη καλλονή προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη αλλά και αντιδράσεις (από τους συντηρητικούς Αμερικανούς), λόγω του χορού αλά Bollywood που επέλεξε να δώσει επί σκηνής.

Η νίκη της προκάλεσε πολλά ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο, με πολλούς να έχουν ενοχληθεί από την ασιατική καταγωγή της και τη θρησκεία της.

H ίδια μετά την στέψη της δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτός ο θεσμός έχει αγκαλιάσει την διαφορετικότητα" και συνέχισε: "Είμαι επίσης χαρούμενη που υπάρχουν παιδιά που μας βλέπουν από το σπίτι και μπορούν να ταυτιστούν με την Miss America".

Με νέα ανάρτηση της στο Twitter, η ίδια τοποθετήθηκε ως εξής:

H Nina που γεννήθηκε στην Syracuse λίγο έξω από την Νέα Υόρκη και θέλει να σπουδάσει ιατρική, έχει σκοπό να κάνει αίτηση με την βοήθεια της υποτροφίας που προσφέρει ο διαγωνισμός.

Για την ιστορία, αναπληρωματική Miss America αναδείχτηκε η Μις Καλιφόρνια, Crystal Lee και αμέσως μετά η Μις Οκλαχόμα, Kesley Griswold.

Μερικά από τα Tweets που προκάλεσαν αντιδράσεις:

Ρατσιστικό παραλήρημα για την Ινδικής καταγωγής Miss America

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι εκατοντάδες χρήστες των social media έσπευσαν να πάρουν το μέρος της νεαρής.

Πλήθος αντιδράσεων ξέσπασε άλλωστε μετά το δημοσίευμα του Fox News Radio, με τον ενδεικτικό τίτλο, "Η νέα Miss America δεν αντιπροσωπεύει τις Αμερικανικές αξίες".

(Με πληροφορίες από το "Time Magazine")

SHARE: