Ρεπορτάζ στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας: Συγκινητικές εικόνες στα τρένα της προσφυγιάς

Ρεπορτάζ στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας: Συγκινητικές εικόνες στα τρένα της προσφυγιάς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ | Το NEWS 24/7 βρίσκεται στην πόλη Πρζέμισλ στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας και μεταδίδει εικόνες κατά την άφιξη τρένου από το Κίεβο. Στην πλατφόρμα περίμεναν δεκάδες που ήθελαν να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής.

Ενόσω το NEWS 24/7 μετέδιδε live εικόνα και ήχο από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Πρζέμισλ, στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, αφίχθηκε το τρένο που είχε ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης 3/3 από το Κίεβο.

Στην αποβάθρα περίμεναν δεκάδες Ουκρανοί, για να επιβιβαστούν στους ίδιους συρμούς, για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα τους, προκειμένου να πολεμήσουν για τη χώρα τους -όπως έλεγαν.

Στις εικόνες θα δείτε πάρα πολλές γυναίκες και παιδιά και τους άρτια οργανωμένους εθελοντές που ήταν έτοιμοι να δώσουν στους αφιχθέντες είδη πρώτης ανάγκης. Τα παιδιά λάμβαναν και παιχνίδια, με την ελπίδα πως θα ξεχαστούν για λίγο. Η αναμονή στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας είναι τεράστια, με ανθρώπους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους -που βομβαρδίζονται- να περιμένουν 2 και πολλές φορές 3 ημέρες, έως ότου εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Δηλαδή, μια θέση στα τρένα. Τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή των Ρώσων ήταν πάρα πολλοί κι εκείνοι που έκαναν τις αποστάσεις με τα πόδια.

Τα τελευταία 24ωρα έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός αυτών που επιστρατεύουν τα πόδια τους για να σωθούν. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν λεωφορεία, με τα τρένα να θεωρούνται πιο ασφαλή. Υπάρχει και μερίδα πληθυσμού που αποπειράθηκε να φύγει για να σωθεί, αλλά δεν τα κατάφερε -για διάφορους λόγους.

Δείτε το βίντεο από το σιδηροδρομικό σταθμό του Πρζέμισλ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα