Ροχανί: “Ασυγχώρητο λάθος η κατάρριψη του Boeing” – Συλλήψεις εμπλεκόμενων

Ροχανί: “Ασυγχώρητο λάθος η κατάρριψη του Boeing” – Συλλήψεις εμπλεκόμενων
Ο Χασάν Ροχανί. AP

"Η παραδοχή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις του λάθους τους είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά", δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Το Ιράν θα τιμωρήσει όλους όσοι ευθύνονται για την κατάρριψη από λάθος του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, σημειώνοντας ότι το “τραγικό περιστατικό” θα ερευνηθεί σε βάθος.

“Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος (…) δεν μπορεί να ευθύνεται ένας μόνον άνθρωπος για την συντριβή του αεροπλάνου”, σημείωσε.

Συντριβή ουκρανικού Boeing στο Ιράν AP

“Η παραδοχή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις του λάθους τους είναι ένα καλό πρώτο βήμα (…) Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι δεν θα συμβεί ξανά”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του “είναι υπόλογη απέναντι στο ιρανικό και τα άλλα έθνη που έχασαν ζωές στη συντριβή του αεροπλάνου”.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος Γκολαμχουσέιν Ισμαϊλι δήλωσε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ότι οι ιρανικές αρχές έχουν συλλάβει κάποια πρόσωπα που φέρονται ότι εμπλέκονται στο δυστύχημα με το ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο η Τεχεράνη ομολόγησε ότι κατέρριψε με πύραλο “από λάθος”.

Συντριβή ουκρανικού Boeing στο Ιράν. AP

Καναδός πρωθυπουργός: “Τα θύματα θα ζούσαν αν δεν υπήρχαν εντάσεις στην περιοχή”

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα θύματα του ουκρανικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στο Ιράν θα ζούσαν, αν δεν υπήρχαν εντάσεις στην περιοχή, σύμφωνα με αντίγραφο συνέντευξης του στο Global News TV.

Συντριβή ουκρανικού Boeing στο Ιράν AP

Ο φόνος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου από στοχευμένο πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν η ενέργεια που προκάλεσε την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ στις 8 Ιανουαρίου πριν από την κατάρρευση του ουκρανικού αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή στους 176 επιβαίνοντες.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και 57 Καναδοί.

“Νομίζω πως, αν δεν υπήρχαν εντάσεις, αν δεν υπήρχε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αυτοί οι Καναδοί θα ήταν τώρα στα σπίτια τους, με τις οικογένειές τους,” δήλωσε ο Τριντό στην συνέντευξή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα