Ρώμη: Μάχη των Αρχών με τους αρουραίους – Έχουν κατακλύσει το Κολοσσαίο

Ρώμη: Μάχη των Αρχών με τους αρουραίους – Έχουν κατακλύσει το Κολοσσαίο
Τουσίστες στο Κολοσσαίο (AP Photo/Andrew Medichini)

Χιλιάδες αρουραίοι φαίνεται πως... επισκέπτονται το Κολοσσαίο, με τις δημοτικές αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Οι αρχές της Ρώμης ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση των αρουραίων που έχουν κατακλύσει την περιοχή γύρω από το Κολοσσαίο.

Τουρίστες έχουν αναρτήσει δεκάδες βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τα τρωκτικά να περιφέρονται κοντά στο διάσημο μνημείο.

Η επικεφαλής της αποκομιδής απορριμμάτων της πόλης, Sabrina Alfonsi, δήλωσε ότι υπήρξε μια “έκτακτη παρέμβαση” το Σαββατοκύριακο (26-27/8) από εργαζόμενους που καθάρισαν τα σκουπίδια και τοποθέτησαν αρκετές ποοντικοπαγίδες. Η κ. Alfonsi δήλωσε ακόμη ότι οι αρουραίοι έλκονται από τους μεγάλους όγκους απορριμμάτων που άφηνουν οι τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στο αξιοθέατο και την ευρύτερη περιοχή.

Οι πρόσφατοι καύσωνες επιδείνωσαν μάλιστα το πρόβλημα, με τις μεγάλες ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών που πετάχτηκαν γύρω από το μνημείο, συμπλήρωσε.

Η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο, είπε, αλλά η επιχείρηση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με τον καθαρισμό των πράσινων περιοχών γύρω από το Κολοσσαίο και τις αποχετεύσεις, όπου οι αρουραίοι βρίσκονται συνήθως.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν περίπου 7 εκατομμύρια αρουραίοι στη Ρώμη, περίπου 2.5 για κάθε κάτοικο της πόλης.

Σημειώνεται ότι η Ρώμη παλεύει εδώ και αρκετά χρόνια με τις τεράστιες ποσότητες των απορριμμάτων, με τους κάδους να αφήνονται συχνά να ξεχειλίζουν και δεκάδες σακούλες σκουπιδιών να πετιούνται απευθείας στους δρόμους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα