Ρώμη: Ο πάπας έκανε χριστουγεννιάτικο δώρο στους άστεγους μια δωρεάν κλινική

Πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος AP

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δώρο στους άστεγους της Ρώμης μια νέα κλινική στην πλατεία του Αγίου Παύλου, όπου θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε το Βατικανό.

Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas εκτίμησε στο τέλος του περασμένου χρόνου ότι υπάρχουν περισσότεροι από 16.000 άστεγοι στη Ρώμη και ο αριθμός των άστεγων που κάθε χρόνο συγκεντρώνεται στην περιοχή γύρω από το Βατικανό έχει αυξηθεί εμφανώς, ειδικά μάλιστα τις νύχτες όπου οι άστεγοι καταφεύγουν στις στοές για να κοιμηθούν.

Η νέα κλινική με τρία δωμάτια για τους επισκέπτες θα είναι ανοιχτή τρεις ημέρες την εβδομάδα και θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς από τις ιατρικές υπηρεσίες του Βατικανού και από νοσοκομεία της Ρώμης.

ADVERTISING

Ποδίατροι θα προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους μια φορά την εβδομάδα. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι οι άστεγοι πάσχουν κυρίως από ασθένειες που πλήττουν τα πόδια επειδή σπανίως βγάζουν τις κάλτσες και τα παπούτσια τους και επίσης φορούν παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μυκητιάσεις, φλεγμονές και κάλους.

Η νέα κλινική αντικαθιστά μια παλαιότερη, προσωρινή, εκεί κοντά, η οποία επίσης λειτουργούσε με πρωτοβουλία του πάπα. Ο 82χρονος Φραγκίσκος έχει επίσης θέσει σε λειτουργία εγκαταστάσεις όπου οι άστεγοι μπορούν να κάνουν μπάνιο και να κουρεύονται.

Όταν δεν θα εξυπηρετεί τους άστεγους, η νέα κλινική, χτισμένη στους χώρους του παλιού ταχυδρομείου του Βατικανού, θα λειτουργεί ως σταθμός πρώτων βοηθειών για τους προσκυνητές και τους τουρίστες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Πάπας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάπας Φραγκίσκος: Εκτός κλήρου οι ομοφυλόφιλοι - Ανησυχώ που έγιναν της μόδας οι γκέι

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Χίτλερ είναι παράδειγμα του πού οδηγεί ο λαϊκισμός

SHARE:

24Media Network