Ρόμποκοπ-τροχονόμος για κυκλοφορία με ασφάλεια

Ρόμποκοπ-τροχονόμος για κυκλοφορία με ασφάλεια

Δείτε με ποιον τρόπο οι αρχές της Κινσάσα ελέγχουν τη κυκλοφορία σε ένα από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης

Αν τύχει και ταξιδέψετε στην Κινσάσα και οδηγήσετε στην λεωφόρο Triomphal and Huileries μην τρομάξετε με αυτό που θα αντικρίσετε.

Εκεί θα δείτε το Robocop ο οποίος μπορεί να μην μοιάζει με τον κινηματογραφικό ήρωα αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Ο Robocop έχει τοποθετηθεί από την τροχαία της πρωτεύουσας του Κόνγκο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Από μακριά μοιάζει σαν τσίγκινο κουτί, αλλά είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα για την προστασία από τις σκληρές καιρικές συνθήκες, ενώ τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες.

Ρόμποκοπ-τροχονόμος για κυκλοφορία με ασφάλεια

Με ύψος σχεδόν 2,5 μέτρα έχει πάνω του φανάρια και φορά γυαλιά ηλίου. Στο σώμα του είναι εγκατεστημένες κάμερες, που καταγράφουν τη ροή της κυκλοφορίας. Αυτές οι πληροφορίες μεταδίδονται σε ένα κέντρο, όπου καταγράφονται οι παραβιάσεις των κανόνων κυκλοφορίας.

Ο Demouto Motumbo , κάτοικος της Κινσάσα, δήλωσε: "Ως μοτοσικλετιστής είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά του ρομπότ γιατί οι οδηγοί πραγματικά το σέβονται."

Ρόμποκοπ-τροχονόμος για κυκλοφορία με ασφάλεια

Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι το ρομπότ θα συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων στη πόλη. Αναμένεται να τοποθετηθούν περισσότερα ρομπότ σε περισσότερους δρόμους.

(Πηγή: odditycentral)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Kinshasa traffic robot cops hope to tackle traffic along city streets

SHARE: