Ρωσία: Ανανεώθηκε η θητεία του Μεντβέντεφ στο πρωθυπουργικό αξίωμα

Απ' τη σημερινή ψηφοφορία στη Δούμα
Απ' τη σημερινή ψηφοφορία στη Δούμα AP

Για ακόμη 6 χρόνια πρωθυπουργός ο "εκλεκτός" του Πούτιν, με τη ψήφο 374 βουλευτών της Δούμας

Την υποψηφιότητα του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ρωσίας, την οποία είχε προτείνει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία η Κρατική Δούμα.

Ο πρόεδρος Πούτιν, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Μεντβέντεφ για το αξίωμα του πρωθυπουργού, εκθείασε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης της οποίας ηγείτο ο Μεντβέντεφ, επισημαίνοντας ότι απαιτείται από την νέα κυβέρνηση να υπάρξει συνέχεια στο έργο της όπως και ότι θα πρέπει να αρχίσει άμεσα χωρίς κλυδωνισμούς την υλοποίηση του ευρείας κλίμακας κυβερνητικού προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, το οποίο παρουσίασε την προηγούμενη ο πρόεδρος της Ρωσίας και έγινε γνωστό ως το «νέο διάταγμα του Μαΐου».

ADVERTISING

Την υποψηφιότητα του Μεντβέντεφ ενέκριναν 374 βουλευτές, από το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» και το «Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Ρωσίας», ενώ οι 56 βουλευτές από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας και το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» καταψήφισαν την υποψηφιότητα του.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα που αφορά τον διορισμό του Ντμίτρι Μενβέντεφ στο αξίωμα του πρωθυπουργού ώστε να μπορέσει να συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση.

Ο Μεντβέντεφ στην ομιλία του χαρακτήρισε τον σχεδιασμό, τους οικονομικούς πόρους, τα κυβερνητικά στελέχη και την ύπαρξη αποτελεσματικών μηχανισμών, τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται η κυβέρνηση του για να υλοποιήσει το στρατηγικό της πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στους οικονομικούς πόρους που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση των στόχων του κυβερνητικού προγράμματος, είπε ότι θα χρειασθούν επιπλέον 8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (125 δισεκατομμύρια δολάρια) από αυτά που είχαν προγραμματιστεί.

Για το συνταξιοδοτικό ζήτημα, είπε ότι είναι αναγκαίο, με γνώμονα την διαμορφωθείσα κοινωνική, οικονομική και δημογραφική πραγματικότητα, να ληφθούν αποφάσεις για την αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων, οι οποίες θα είναι «προσεκτικές και σταθμισμένες». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για το θέμα αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν συζητάει αυτή την στιγμή ούτε προτίθεται να επιφέρει αλλαγές στην φορολογία, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των φαρμακευτικών σκευασμάτων είπε ότι η Ρωσία δεν θα πάψει να εισάγει ξένα φάρμακα, αλλά θα επιδιώξει ταυτόχρονα να ενισχύσει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Δεσμεύτηκε επίσης ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις περιφέρειες εκείνες που δυσκολεύονται να διαθέσουν κονδύλια για την αύξηση των κατώτατων μισθών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πούτιν: Για τέταρτη φορά πρόεδρος - Το "θηρίο" έκλεψε τις εντυπώσεις στην ορκωμοσία

Ρωσία: Ο Πούτιν πρότεινε τον Μεντβέντεφ πρωθυπουργό της χώρας

SHARE:

24Media Network