Ρωσία: Αυτοκτόνησε στο δικαστήριο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος

Ρωσία: Αυτοκτόνησε στο δικαστήριο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος

Στον πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο, που θεωρήθηκε ένοχος για εκβιασμό μέσω του οποίου επιδίωξε να αποσπάσει το ποσό των 10 εκατ. ρουβλίων, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ο πρώην αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (FSIN) Βίκτορ Σβιρίντοφ αυτοκτόνησε την Τετάρτη στην αίθουσα του δικαστηρίου μόλις το δικαστήριο ανακοίνωσε την ποινή.

Ο Σβιρίντοφ, ο οποίος υπήρξε διευθυντής της Διεύθυνση μεταφορικών μέσων της FSIN, «αυτοκτόνησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με πιστόλι που έφερε πάνω του», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Δικαστηρίου του Δήμου της Μόσχας Ουλιάνα Σαλάποβα.

ADVERTISING

Σύμφωνa με το TASS, o Σβιρίντοφ είχε απολυθεί από την θέση αυτή πριν από πέντε και πλέον χρόνια.

Στον Βίκτορ Σβιρίντοφ, ο οποίος θεωρήθηκε ένοχος για εκβιασμό μέσω του οποίου επιδίωξε να αποσπάσει το ποσό των 10 εκατ. ρουβλίων (143.000 ευρώ) , επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, παρότι όπως είπε η Σαλάποβα ο ποινικός κώδικας προβλέπει για τέτοιου είδους πράξεις ποινές φυλάκισης 7-15 ετών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η αστυνομία και η Ανακριτική Επιτροπή άρχισαν έρευνες για να διαπιστώσουν πώς ο κατηγορούμενος μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου έχοντας πάνω του το όπλο.

Από την πλευρά της η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ερευνά λεπτομερώς τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στο δικαστήριο και ότι πολύ σύντομα θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα RBK, ο Σβιρίντοφ επιχείρησε να εκβιάσει τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της FSIN Αλεξάντρ Σαπόζνικοφ.

Ένας εκ των δικηγόρων του Σβιρίντοφ, ο Γκριγκόρι Ιβάνισεφ, δήλωσε μετά το περιστατικό ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση του δικαστηρίου. Όταν ρωτήθηκε, αν γνώριζε ότι ο πελάτης του έφερε όπλο στο δικαστήριο, ο Ιβάνισεφ απάντησε αρνητικά.

Η ποινική δίωξη κατά του Σβιρίντοφ ξεκίνησε το 2019. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλεξάντρ Κοτελνίτσκι, την καταγγελία κατά του Σβιρίντοφ έκανε γνωστός του με τον οποίο ο πρώην αξιωματούχος του FSIN συζητούσε για ζητήματα στελεχικού δυναμικού. Μετά την καταγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του. Ο Κοτελίνσκι πιστεύει ότι οι ανακριτικές αρχές δεν διέθεταν ουσιαστικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν την ενοχή του. Ο Σβιρίντοφ υπήρξε από τους ανθρώπους που είχαν λάβει μέρος στην εξάλειψη των συνεπειών από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ , έπασχε από καρκίνο και βρίσκονταν στο τέταρτο στάδιο των μεταστάσεων. Ο Σβιρίντοφ δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή του.

Ο Αλεξάντρ Ρέιμερ, ο πρώην επικεφαλής της FSIN, εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών από το 2016 καθώς είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 41 εκατομμυρίων ρουβλίων επειδή είχε προβεί σε υπερτιμολογήση όσον αφορά την αγορά ηλεκτρονικών βραχιολιών εντοπισμού καταδίκων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Αυτοκτονίες
SHARE:

24Media Network