Ρωσία: Εκρήξεις στο Ναβαρασίσκ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της

Ρωσία: Εκρήξεις στο Ναβαρασίσκ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της
Ναβαρασίσκ AP

Ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, το Ναβαρασίσκ, επλήγη από ρωσικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρώσοι χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν τις πρώτες πρωινές ώρες πως ακούν εκρήξεις και πυρά κοντά στο Ναβαρασίσκ, λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικούς ιστότοπους εικονίζουν πλοία να κινούνται σε μικρή απόσταση από την ακτή, καθώς ακούγονται πυρά από την κατεύθυνση της θάλασσας.

Οι αρχές της Ναβαρασίσκ επιβεβαίωσαν πως ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά και συμπλήρωσαν πως οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ενήμερες σχετικά.

Το Ναβαρασίσκ συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Αποκρούστηκαν ουκρανικές επιθέσεις

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs) σε βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή όπου βρίσκεται το λιμάνι στρατηγικής σημασίας Ναβαρασίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η επίθεση αυτή αποκρούστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Έκανε λόγο για τουλάχιστον δυο ναυτικά drones που καταστράφηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εξουδετέρωσε άλλα τρία UAVs με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Η επίθεση στο Ναβαρασίσκ, το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ρωσικά εμπορικά λιμάνια, είναι η πρώτη αφότου ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με εταιρεία που φορτώνει πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια στο λιμάνι, οι αρχές απαγόρευσαν προσωρινά όλες τις κινήσεις πλοίων. Ωστόσο, κατά την ίδια πηγή, την Caspian Pipeline Consortium, οι εργασίες συνεχίστηκαν, πιο συγκεκριμένα η φόρτωση ήδη αγκυροβολημένων σκαφών.

Ρώσοι χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν νωρίτερα πως άκουγαν εκρήξεις και πυρά. Βίντεο που κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικούς ιστότοπους εικόνιζαν πλοία να κινούνται σε μικρή απόσταση από την ακτή, ενώ ακούγονταν πυρά από την κατεύθυνση της θάλασσας.

Ο περιφερειάρχης της Κρασναντάρ, όπου υπάγεται διοικητικά το Ναβαρασίσκ, ο Βενιαμίν Κοντράτιεφ, διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν θύματα ούτε διαπιστώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα