Ρωσία: Εκτός νόμου το κίνημα “Ανδρικό κράτος” που προπαγανδίζει την πατριαρχία

Ρωσία: Εκτός νόμου το κίνημα “Ανδρικό κράτος” που προπαγανδίζει την πατριαρχία
Δικαστήριο στη Ρωσία AP

Το κίνημα δυσφημεί αλλά και απειλεί τις γυναίκες με πολλούς τρόπους. Τι αποφάσισε αναλυτικά ρωσικό δικαστήριο.

Το περιφερειακό δικαστήριο Νιζεγκαρότσκι χαρακτήρισε το κίνημα «Ανδρικό κράτος» εξτρεμιστική οργάνωση και το έθεσε εκτός νόμου στη Ρωσία, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Medazona μεταδίδει ότι το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή μέσα σε λίγα λεπτά.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα δήλωσε στο δικαστήριο ότι η οργάνωση «Ανδρικό κράτος» διακηρύσσει τις ιδές της πατριαρχίας και του εθνικισμού. Προσέθεσε μάλιστα ότι ο ιδρυτής της Βλαντισλάβ Ποζντνιακόφ βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ η οργάνωση διαθέτει οργανωτικές δομές σε 20 περιοχές της Ρωσίας, οι οποίες ασχολούνται με τον προσηλυτισμό ομοϊδεατών τους.

Με απόφαση του δικαστηρίου μπλοκαρίστηκαν τρία κανάλια στο Telegram και συγκεκριμένα το κανάλι του ιδρυτή του κινήματος Βλαντισλάβ Ποζντνιακόφ , το κανάλι του «Ανδρικού κράτους» και η ιστοσελίδα Butilka και επίσης έξι σελίδες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte.

Την υπεράσπιση του του Ποζντνιακόφ στο δικαστήριο ανέλαβε ο δικηγόρος Τζαμπολάτ Γκαραμπάγεφ, ο οποίος επέμενε ότι πρέπει να γίνει έρευνα η οποία να αποδείκνυε αν οι οπαδοί του «Ανδρικού κράτους» δυσφημούσαν τις γυναίκες. Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση του δηλώνοντας ότι αυτό ήδη έχει αποδειχθεί.

Ο Γκαραμπάγεφ επέμενε επίσης στο ότι οι αστυνομικές αρχές δεν κατέθεσαν το δικό τους πόρισμα με το οποίο να αξιολογούν τη συσκευασία των φαγητών της αλυσίδας εστιατορίων Tanuki η οποία κατά την άποψη του προπαγανδίζει τις αξίες των ΛΟΑΤΚΙ.

H αστυνομία περιέγραψε την ιδεολογία του «Ανδρικού κράτους» ως ριζοσπαστική πατριαρχία με σκοπό την ανατροπή της καθεστηκυίας συνταγματικής τάξης.

Το «Ανδρικό κράτος» θεωρεί ότι οι ρωσικές αρχές έχουν ξεκινήσει γενοκτονία του ανδρικού πληθυσμού.

Στην αγωγή που κατατέθηκε από την εισαγγελία κατά του «Ανδρικού κράτους», αναφέρεται ότι το «Ανδρικό κράτος» ασχολείται με «τη δυσφήμιση των γυναικών, με τις απειλές και διώξεις κατά των γυναικών», όπως και ότι ο αρχηγός της οργάνωσης Βλαντισλάβ Ποζντνιακόφ παραπέμπεται για την καλλιέργεια εχθρότητας εναντίον των γυναικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα