Ρωσία: Ένας νεκρός, δεκάδες αγνοούμενοι από την βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού

Ρωσία: Ένας νεκρός, δεκάδες αγνοούμενοι από την βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού

Τραγικός ο απολογισμός από τη βύθιση του νοτιοκορεατικού αλιευτικού στα ανοικτά των ρωσικών ακτών, καθώς εντοπίστηκε ένας νεκρός, ενώ δεκάδες άτομα αγνοούνται.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και 50 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται, μετά από τη βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Θάλασσα Μπέρινγκ , στα ανοικτά των ακτών του αυτόνομου θύλακα Τσουκότκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Αρτούρ Ρετς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης στο λιμάνι Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι της ρωσικής Άπω Ανατολής, δήλωσε ότι " Τη στιγμή που ανέβαζαν τα δίχτυα, ένα κύμα χτύπησε το αλιευτικό", ενώ πρόσθεσε πως το νοτιοκορεατικό αλιευτικό Oriong-501 βυθίστηκε στις 0730 ώρα Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος αναφέρει ότι, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν από το νερό μέχρι στιγμής οκτώ ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας νεκρός. "Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, στο πλοίο επέβαιναν 62 άνθρωποι. Η τύχη των υπολοίπων αγνοείται", τόνισε ο Ρετς.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αλιείας ανακοίνωσε ότι το αλιευτικό πλοίο ηλικίας 36 ετών διαχειριζόταν η εταιρεία Sajo Industries και σε αυτό επέβαιναν 60 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ενός Ρώσου, 11 Νοτιοκορεατών, 13 Φιλιππινέζων και 35 Ινδονήσιων.

Παράλληλα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο νεκρός είναι ένας Νοτιοκορεάτης και μεταξύ των διασωθέντων βρίσκεται ο Ρώσος. Τέλος, πρόσθεσε πως την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network